MIHAIL VLASOV, urmarit PENAL intr-un NOU DOSAR

Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei MIHAIL VLASOV intr-un NOU DOSAR pentru luare de mita, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, in cursul lunii februarie 2013, suspectul MIHAIL VLASOV, la acea data presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, i-a solicitat unui membru al Parlamentului Romaniei sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat “Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”. “In schimbul sustinerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Vlasov Mihail ca, in calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, sa il numeasca in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord”, se spune in comunicat.

Citeste si: MIHAIL VLASOV, CONDAMNAT la PATRU ANI de INCHISOARE cu EXECUTARE

In sedinta din data de 6 martie 2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, condus de MIHAIL VLASOV, a admis cererea deputatului respectiv si a dispus numirea acestuia in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

“Numirea in functia de arbitru, de catre Colegiul de Conducere al Camerei Nationale, condus de Mihail Vlasov, la propunerea presedintelui Camerei Nationale, Mihail Vlasov, a avut loc in legatura cu atributiile de serviciu ale acestuia care indeplinea, la data faptelor, atat functia de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, cat si presedinte al Camerei Nationale. Pe parcursul urmaririi penale, a intervenit decesul persoanei care a dobandit calitatea de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, astfel incat fata de acesta exista o cauza de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale”, se mai spune in text.

Citeste si: MIHAIL VLASOV, ATENTIONARE catre MAGISTRATI: Veti trai toata viata cu CONSTIINTA INCARCATA

Suspectului MIHAIL VLASOV i-a fost adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, mai precizeaza sursa citata.