MIHAIL VLASOV va sta inca 60 de zile in arest la domiciliu

MIHAIL VLASOV, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), va ramane in arest la domiciliu inca 60 de zile, a decis, marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Decizia data de Inalta Curte poate fi contestata de avocatii lui Mihail Vlasov.

“Constata ca subzista temeiurile care au determinat luarea masurii preventive a arestului la domiciliu fata de inculpatul Vlasov Mihail, dispusa prin incheierea din Camera de Consiliu din data de 24 aprilie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti incheierea din data de 15 iulie”, se arata in decizia CAB.

Mihail Vlasov solicitase in instanta schimbarea locului in care executa arestul la domiciliu, insa aceasta solicitare a fost respinsa, ca nefondata.

Citeste si: MIHAIL VLASOV este URMARIT PENAL intr-un nou dosar pentru SANTAJ

In 9 aprilie, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din functia de presedinte al CCIR, a fost trimis in judecata, pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care a fost prins in flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Curtea de Apel Bucuresti a constatat, la 11 aprilie, ca este legala si temeinica masura arestului preventiv in cazul lui Vlasov. Decizia a fost contestata la instanta suprema, care a decis ulterior, definitiv, ca presedintele suspendat al CCIR sa fie judecat in arest la domiciliu. Vlasov era in arest preventiv din 19 martie.

Citeste si: VANDA VLASOV este URMARITA PENAL pentru FALS

Mihail Vlasov mai este urmarit penal pentru santaj, intr-un dosar in care este cercetata si fiica sa Vanda Vlasov. Mihail Vlasov l-ar fi amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, spunandu-i “ca nu este bine ce face” si ca nu ar vrea “sa sufere si copiii altuia”.