Mihaita Calimente, deputat PNL: Probabil PSD ne vrea afara din Guvern, la dorinta fierbinte a baronilor

Mihaita Calimente crede ca politica PSD din ultima perioada este de natura sa scoata PNL de la guvernare. Motivul: Ponta vrea ca partidul condus de el sa dea si presedintele Romaniei, ceea ce isi doresc si “baronii” social-democrati.

“Probabil ca vor sa ne dea afara, noi asteptam sa se hotarasca. Nu trebuie sa mai vina cu lucruri neadevarate. Vor sa faca cealalta majoritate, sa fie barbati, sa vina cu ea in Parlament si cu asta-basta”, a spus Calimente, pentru ziare.com.

Presedintele comisiei pentru controlul SIE mai spune liderii locali ai PSD sunt cei care isi doresc scoaterea PNL de la guvernare pentru ca social-democratii sa aiba si presedintele Romaniei, ceea ce nu ar fi posibil prin USL, intrucat liberalii au repartizata candidatura la acest post, conform protocolului.

Citeste si: Antonescu: Nu acceptam conditionari, nu-l punem pe Iohannis unde vrea Ponta. Ori accepta propunerile PNL, ori face alt Guvern in afara USL

“Probabil ca dorinta porneste de la ‘dorinta fierbinte’ a foarte multor baroni locali de a avea presedinte si de acolo toata aceasta dezvoltare: crearea USD, opozitia pe care o fac intrarii prim-vicepresedintelui Iohannis in Guvern, gaselnita cu cel de-al patrulea viceprim-ministru si asa mai departe”, a mai declarat Calimente.

El nu crede insa informatiile conform carora o aripa din PNL ar negocia sau ar fi in contact cu PSD, impotriva vointei presedintelui Crin Antonescu.

“Nu exista nicio aripa in PNL, astea sunt prostii. Ca exista mai multe pareri, ca sunt oameni care sunt nemultumiti acum, care au alte pozitii decat au avut, dar o grupare care sa marseze la asa ceva nu exista”, mai spune deputatul de Arad.