MIHAITA CALIMENTE: La VARUJAN VOSGANIAN a fost un CONFLICT cu TRAIAN BASESCU

Deputatul PNL MIHAITA CALIMENTE a declarat, joi, despre respingerea solicitarii DIICOT in cazul lui VARUJAN VOSGANIAN in Senat, ca situatia acestuia ar fi fost in urma unui CONFLICT cu TRAIAN BASESCU, iar justitia nu trebuie sa guverneze, invocand o declaratie a presedintelui KLAUS IOHANNIS.

Calimente a fost intrebat cum vede decizia Senatului de a respinge solicitarea DIICOT in cazul inceperii urmaririi penale impotriva lui VARUJAN VOSGANIAN.

”Mie mi se pare ca ceea ce i s-a intamplat domnului VARUJAN VOSGANIAN a fost in urma unui CONFLICT pe care l-a avut cu TRAIAN BASESCU, si eu imi aduc aminte acea poveste. Ori, a fi trimis in judecata in calitate de ministru pe un act pe care l-ai emis ca ministru, nu pe un abuz, nu pe un lucru facut ascuns, deci pe un act oficial care a trecut prin Guvern, care a fost discutat in Guvern, care a fost aprobat in Guvern, pe acel act exista semnaturile mai multor ministri. Ori a judeca un ministru pe intentie mi se pare aberant, pentru ca inseamna ca orice ministru poate fi chemat la DNA si trimis in judecata pentru orice act administrativ pe care il emite”, a raspuns Calimente, citat de Mediafax.

Deputatului PNL i s-a precizat ca in cazul lui Vosganian nu era vorba de trimiterea in judecata, ci de posibilitatea inceperii urmaririi penale, iar finalitatea viza decizia unei instante asupra acuzatiilor procurorilor.

Citeste si: ION ARITON poate fi URMARIT PENAL. VARUJAN VOSGANIAN SCAPA de Justitie

”Pai atunci inseamna cu justitia incepe sa guverneze Romania si aici cred ca a facut referire chiar si presedintele Klaus Iohannis, cand a spus ca justitia nu trebuie sa fie o superputere in stat. Pentru ca oportunitatea unui act de guvernare nu trebuie sa-l constate justitia, ci Guvernul”, a mai afirmat Calimente.

El a fost intrebat cum isi explica aceasta pozitie de vreme ce PNL decisese ca va pleda pentru incuviintarea tuturor solicitarilor procurorilor adresate Parlamentului.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, DEZAMAGIT de votul senatorilor in cazul lui VARUJAN VOSGANIAN

”Atunci cand exista acuzatii de coruptie, de alte lucruri foarte grave. Ori a judeca un ministru pe oportunitate… Vreau sa va spun ca facilitati fiscale pentru anumite companii sau sectoare de activitate orice tara din lumea asta face. Daca nu ar fi facut acest lucru si Franta si Italia poate Fiat sau Renault nu ar mai fi existat demult”, a declarat deputatul PNL.

Calimente a mai fost intrebat daca nu este, totusi, atributul instantei de judecata sa decida.

”Sa guverneze, nu. Aici e act de guvernare”, a mai replicat deputatul PNL.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi “impotriva”, 56 de voturi “pentru”, cinci voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost adresata Senatului Romaniei in cadrul Dosarului 146/D/P/2010. Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat, in 2 februarie, procurorului general al Romaniei sa ceara Senatului avizarea cererii de urmarire penala pe numele lui VARUJAN VOSGANIAN, ministru al Economiei in perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, sub aspectul infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

Sursa foto: livearad.ro