Mihnea Costoiu: NU EXISTA RISCURI pentru SANATATEA publica pe LITORALUL romanesc

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a solicitat institutiilor din domeniul cercetarii si al protectiei mediului realizarea unui raport cu privire la situatia apelor marine din Romania, precum si efectuarea de verificari cu privire la existenta unor RISCURI similare in zona litoralului Marii Negre, potrivit unui comunicat remis sambata presei de MEN.

Solicitarea vine in conditiile semnalarii de catre autoritatile de resort din Bulgaria a unui posibil RISC cu privire la SANATATEA persoanelor aflate pe LITORAL.

Citeste si: DSP Constanta: Calitatea apei de pe litoralul ROMANESC este EXCELENTA

“Pentru moment, datele stiintifice cuprinse in analizele periodice arata ca nu exista niciun risc pentru sanatatea publica a turistilor aflati pe litoral. Cu toate acestea, vom efectua verificari suplimentare, ale caror concluzii vor fi comunicate publicului in cel mai scurt timp”, a spus Costoiu.

Citeste si: MAE: APA MARII din Bulgaria prezinta riscul sa fie infectata cu VIRUSUL HEPATIC A

Calitatea apelor de imbaiere din Romania se afla permanent in atentia autoritatilor, fiind obiectul unor analize bilunare efectuate de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina, in colaborare cu Directia Judeteana de Sanatate Publica Constanta si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral. Cele mai recente rapoarte nu indica existenta vreunui pericol public sau a unei contaminari a litoralului romanesc, se mai arata in text.

Sursa foto: cugetliber.ro