MIHNEA MOTOC participa la reuniunea informala a ministrilor apararii din UE

Ministrul Apararii Nationale, MIHNEA MOTOC, va participa, joi si vineri, la reuniunea informala a ministrilor apararii din statele membre ale Uniunii Europene (UE), care are loc la Amsterdam, unde vor fi discutate problematicile majore ale agendei europene de securitate si aparare, informeaza MApN intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, in cadrul reuniunii accentul va fi pus pe aprofundarea cooperarii europene in domeniul apararii si misiunilor si operatiilor in derulare, sub egida Politicii de Securitate si Aparare Comuna (PSAC).

„Dezbaterile din cadrul reuniunii se vor desfasura din perspectiva implementarii deciziilor Consiliului European in domeniul apararii, presedintia olandeza a Consiliului urmarind, in vederea dezvoltarii dimensiunii PSAC a Uniunii Europene, cele trei axe agreate la reuniunea CE din decembrie 2013 si reiterate la reuniunea din 2015: cresterea eficacitatii, a vizibilitatii si a impactului PSAC, dezvoltarea capabilitatilor si consolidarea industriei europene a apararii”, precizeaza MApN.

CITESTE SI: INTALNIRE INTRE MINISTRUL APARARII, MIHNEA MOTOC SI AMBASADORUL SUA IN BUCURESTI, HANS KLEMM

In marja reuniunii este prevazuta si o sesiune privind Strategia globala de politica externa si de securitate a UE, care se va desfasura cu participarea comuna a ministrilor apararii si ministrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, adauga sursa mentionata. Potrivit MApN, la discutii vor fi prezenti adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, si subsecretarul general al ONU pentru operatii de mentinere a pacii, Herve Ladsous.

Sursa foto: realitatea