MII de BUCURESTENI FARA CALDURA si APA CALDA, din nou, in miezul IERNII. Ce spune ELCEN

Agentul termic pentru incalzire si apa calda nu poate fi furnizat la parametrii normali, incepand de vineri seara, in mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 5 si 6 din Capitala, din cauza unei avarii la CET Grozavesti, informeaza Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET).

UPDATE 17.01: Avaria in reteaua termica CET Grozavesti, de unde sunt alimentate cu caldura si apa calda mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 5 si 6, ar putea fi remediata pana sambata seara, a anuntat Electrocentrale Bucuresti (ELCEN).

Electrocentrale Bucuresti arata, intr-un comunicat de presa, ca a propus RADET sa creasca sarcina termica si zonele de acoperire din CET Sud si CET Progresu, pentru alimentarea in regim temporar a cartierelor afectate din Capitala, insa reprezentantii regiei au refuzat, din cauza starii tehnice a retelelor de transport si distributie.

“Din acest motiv, ELCEN este nevoita sa furnizeze agent termic la parametri scazuti pana la remedierea avariei. In acest moment, estimam ca centrala din Grozavesti va reveni la parametri normali in decursul acestei seri”, a precizat ELCEN.

“Din cauza unei avarii survenite la Electrocentrale Bucuresti, in incinta CET Grozavesti, RADET va furniza la parametri scazuti agentul termic pentru apa calda de consum si incalzire”, in mai multe zone, anunta regia intr-un comunicat.

Zonele afectate sunt: sector 1- Aviatiei, Radu Beller, Iancu de Hunedoara, Dorobanti, Banu Manta, Nicolae Titulescu, Piata Garii, Piata Victoriei, Dinicu Golescu si strazile adiacente; sector 2 – Sos. Stefan cel Mare, Aleea Circului si strazile adiacente; sector 5 – Calea 13 Septembrie, Panduri, Drumul Sarii, Petre Ispirescu si strazile adiacente; sector 6 – Drumul Taberei, Timisoara, Iuliu Maniu , Virtutii, Timonierului, Piata Gorjului si strazile adiacente.

“Echipele de interventie ale Electrocentrale Bucuresti – CET Grozavesti depun toate eforturile pentru remedierea avariei, in cel mai scurt timp”, se mai arata in comunicat. In ciuda acestui comunicat si a promisiunilor, sambata la ora publicarii acestei stiri situatia era identica.

Sursa foto: realitatea.net