MII de CREDINCIOSI au participat la SLUJBA de INVIERE la CATEDRALA PATRIARHALA, de unde au luat LUMINA SFANTA

 Mii de credinciosi au participat la slujba de Inviere la Catedrala Patriarhala, de unde au luat Lumina Sfanta adusa de la Ierusalim.

Slujba de Inviere a inceput la miezul noptii, fiind oficiata de Prefericitul Parinte Patriah Daniel si de un sobor de preoti.

Credinciosii care au participat la sjujba de la Catedrala Patriarhala si la celelalte biserici din Bucuresti au primit lumina Sfanta venita de la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim.

CITESTE SI: LUMINA SFANTA a ajuns la Catedrala Patriarhala si va fi oferita la SLUJBA DE INVIERE clerului si credinciosilor

Patriarhul Daniel a aratat ca lumanarile de Paste simbolizeaza lumina lui Hristos inviat impartasita oamenilor, iar ouale rosii sau incondeiate simbolizeaza “viata frumoasa traita in iubire smerita si sfanta, care este mai tare decat pacatul si moartea. Crucea unita cu lumanarea de Inviere arata biruinta lui Hristos Cel rastignit si inviat asupra rautatii demonilor, dar si biruinta iubirii Sale rastignite asupra urii, invidiei si violentei celor care L-au rastignit”, a adaugat patriarhul Daniel.

CITESTE SI: INVIEREA DOMNULUI – SARBATOAREA LUMINII si a BUCURIEI

Lumina a ajuns si in celelalte judete ale tarii, prin intermediul delegatiilor ale eparhiilor.