Mii de egipteni protesteaza in piata Tahrir, cerand demisia presedintelui Mohamed Morsi

Piata Tahrir din Cairo, Egipt, a devenit din nou scena unor proteste de amploare, mii de egipteni adunandu-se pentru a cere demisia presedintelui Mohammed Morsi.

Mitingul la care participa mii de oameni a fost programat la fix un an de cand actalul sef al statului, Mohammed Morsi, a preluat functia, manifestantii pregatindu-se intens pentru aceasta zi. Ei si-ai instalat inca de zilele trecute corturi in Piata Tahrir si au afisat mai multe bannere ostile presedintelui.

Conform presei internationale, manifestantii anti-Morsi urmeaza sa se indrepte catre palatul prezidential din Cairo, acesta urmand sa fie un posibil punct al declansarii violentelor, deoarece oamenii legii vor incerca sa opreasca aceasta tentativa.

Presedintele Morsi a organizat o contramanifestatie in cartierul Nasr City din Cairo, unde a adunat la randu-i mii de sustinatori. Acest lucru nu este insa luat in seama de protestatarii din Piata Tahrir care sustin ca oponentii sefului statului sunt in numar de peste 22 de milioane de persoane, acestia semnand chiar si o petitie prin care cer demisia presedintelui islamist si organizarea de alegeri anticipate. 

Sursa foto: rtv.net