Mii de oameni au iesit in strada la Madrid

Mai multe mii de persoane au iesit in strada la Madrid, protestand fata de o lege care aduce restrictii pentru manifestatiile stradale.

Mii de oameni au luat cu asalt strazile Madridului, protestand fata de introducerea unei legi ce ar presupune restrictii drastice in cazul persoanelor care iau parte la manifestatii stradale, scrie ziare.com. Printre altele, legea contestata de spanioli ar presupune amenzi drastice pentru cei care participa la proteste ilegale, transmite CNN. Astfel, cei care care protesteaza fara autorizatie in fata unei institutii publice precum Parlamentul se pot alege cu sanctiuni de pana la 30.000 de euro.

Desi protestele s-au desfasurat in mare parte in mod pasnic, au avut loc si o serie de ciocniri intre un grup restrans de manifestanti si fortele de ordine, mai scrie sursa citata. Drept urmare, cel putin 7 persoane au fost arestate, iar 23 de oameni, printre care si 14 politisti au fost raniti.

Protestele de amploare s-au inmultit in Spania odata cu introducerea masurilor de austeritate impuse de Uniunea Europeana, iar populatia este din ce in ce mai nemultumita de cand somajul a atins o rata de 26%, fiind una dintre cele mai mari din Europa.

Sursa foto: realitatea.net