Mii de oameni au iesit in strada la Sofia

Mii de manifestanti au iesit in strada la Sofia, capitata Bulgariei, si si-au strigat nemultumirea fata de “domnia oligarhiei”, la 24 de ani de la inlaturarea de la putere a ultimului lider comunist, Todor Jivkov.

Manifestantii, 4.000 potrivit unei estimari a AFP, purtau bannere pe care se putea citi: “24 de ani de simulacru de democratie: ajunge”, “Jos mafia”, “Oligarhia interzisa” si “Noi ramanem, voi sa emigrati”, conform antena3.ro. Protestul a fost organizat de studentii si profesorii din circa zece universitati, care protesteaza de doua saptamani si incearca sa relanseze miscarea, consistenta inainte de sosirea verii, impotriva Guvernului tehnocratului Plamen Oresarski.

Sustinut de socialisti si de partidul minoritatii turce MDL si, tacit, de ultranationalisti, guvernul bulgar aflat in functie de la sfarsitul lunii mai, este acuzat ca are “legaturi cu oligarhia”, ca si predecesorul sau.

Membra cea mai saraca a Uniunii Europene, Bulgaria este afectata de la inceputul anului de manifestatii populare care au antrenat, in februarie, caderea Guvernului conservator al lui Boiko Borisov.

Sursa foto: realitatea.net