Mii de oameni participa duminica la SERBARILE NATIONALE de la TEBEA

Mii de oameni participa duminica la SERBARILE NATIONALE de la TEBEA, care sunt inchinate memoriei lui AVRAM IANCU de la moartea caruia se implinesc 142 de ani.

Ceremonialul public are loc la Complexul Istoric din localitatea Tebea, comuna Baia de Cris, judetul Hunedoara, incepand cu ora 11.00, si a cuprinde decorarea drapelului de lupta, slujba religioasa de pomenire, ceremonia depunerii de coroane si mesajele autoritatilor. La manifestare iau parte si mai multi oameni politici printre care Klaus Iohannis, Vasile Blaga, Emil Boc, Gheorghe Falca, Dan Motreanu, Elena Udrea si Aurelian Pavelescu.

Citeste si: ZIUA MARINEI: Festivitati de amploare la Constanta, mai multi militari au lesinat din cauza caldurii

Sarbatoarea va continua pe platoul din sat, unde vor avea loc spectacole de folclor si un targ. La spectacolul de muzica populara vor participa artistii Nicolae Furdui Iancu, Veta Biris, Sava Negrean Brudascu, Mariana Deac, Alexandru Pugna, Mariana Anghel, Floarea Calota, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Bogdan Toma, Florin Boita, Andreea Haisan, Vladuta Lupau, Codruta Rodean, Daniel Pop, Alexandru Bradatean, Emilia Dorobantu si de orchestra profesionista „Dragan Muntean” din Deva.

Citeste si: Basescu, huiduit la Tebea. UPDATE. Presedintele a cantat imnul PDL cu Blaga si Predoiu

Buna desfasurare a SEBARILOR NATIONALE TEBEA 2014 este asigurata de peste 250 de jandarmi.

Sursa foto: adevarul.ro