Mike Novogratz: Bitcoin va atinge un nou preț record în 2019!

Mike Novogratz, directorul executiv al companiei de investiții în crypto monede Galaxy Digital, estimează că prețul Bitcoin va exploda în 2018 și va crește până la 20. 000 de dolari în 2019 – alimentat de o creștere a investițiilor instituționale.

Fostul boss de la Goldman Sachs declară că instituția “FOMO” (frica de lipsă) va conduce piața în următoarele luni, pe măsură ce crypto monedele vor câștiga mai mult, iar jucătorii tradiționali financiari vor face saltul în cripto.

Ținta de preț a Bitcoin la sfârșitul anului: 8,800- 9,000 de dolari

“Bitcoin trebuie să ajungă la 6.800 de dolari, iar după aceea am putea încheia anul la 8.800 – 9.000 $”, a declarat Novogratz pentru Financial News. “Până la sfârșitul primului trimestru [din 2019], vom scoate 10.000 de dolari. Și după aceea, ne vom întoarce la noi maxime – la 20.000 $ sau mai mult. “

Vara trecută a fost o baie de sânge pentru crypto monede, care a fost împiedicată de o scădere pe care piața nu a putut să o contracareze de la începutul anului. A fost un anti-climax umilitor pentru Bitcoin, al cărui preț au urcat la aproape 20.000 de dolari în decembrie 2017.

În ciuda recentei scăderi, industria a dat dovadă de credință după ce Harvard, Yale și Universitatea Stanford au anunțat că dotările lor de milioane de dolari au investit în crypto monede. MIT, Universitatea din Carolina de Nord, și Dartmouth, de asemenea, merg pe mâna Bitcoinului, după cum a raportat CCN. Dotările combinate ale celor șase universități depășesc un prag de 108 miliarde de dolari.

Citește și: BLOCKCHAIN POWER TRUST SISTEAZĂ MINAREA DE BITCOIN ÎN ROMÂNIA, PE FONDUL DEVALORIZĂRII

În timp ce investiția universităților în crypto monede este relativ mică, analiștii declară că această mișcare va declanșa o reacție în lanț printre alți investitori instituționali de mare amploare, cum ar fi fondurile de pensii.

Deoarece Wall Street și giganții financiari tradiționali tind să se copieze reciproc, Mike Novogratz și alți experți spun că este doar o chestiune de timp înainte ca mentalitatea turmei să preia controlul, deschizând porțile pentru ceilalți investitori instituționali să treacă la crypto monede. “Va exista un caz de FOMO instituțional [teama de a pierde], la fel ca în retail”, a prezis Novogratz.

Reglementarea va legitima și va stimula crypto monedele

În timp ce ecosistemul cripto se mândrește cu faptul că a fost descentralizat și, potrivit unor persoane, nereglementat, Novogratz a declarat în repetate rânduri că piața va beneficia efectiv de o reglementare formală. Fostul manager de fonduri speculative spune că regulamentul va împinge prețurile prin legitimizarea industriei și eliminarea artiștilor înșelătorii.

BlackRock, cel mai mare manager de investiții din lume, a început încet să îmbrățișeze crypto monedele, dar a avertizat că nu va lansa un ETF Bitcoin până când industria devine “legitimă”, a spus Larry Fink.

BlackRock, cel mai mare manager de fonduri din lume, refuză să lanseze un ETF bitcoin până când industria crypto monedelor nu devine “legitimă”, spune CEO-ul Larry Fink. “În cele din urmă, va trebui să fie susținută de un guvern”, a spus Fink. “Nu simt că niciun guvern nu va permite acest lucru decât dacă au un sentiment de unde merg acești bani”.