Mike Pompeo, fostul director CIA, a făcut o vizită secretă în Coreea de Nord

Fostul director al CIA, MIke Pompeo, s-a întâlnit în secret cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un. Discuțiile au avut loc în Coreea de Nord, în timpul Paștelui, potrivit presei americane.

Două persoane implicate în organzirea întâlnirii au recunoscut acest demers, scrie Washington Post. Vizita lui Pompeo în Coreea de Nord face parte din efortul diplomației americane de a găsi o soluție pașnică pentru conflictul din peninsula coreeană. Directorul CIA, dar și alți oficiali americani, au încercat să organizeze discuții față în față între cei doi lideri, Donald Trump și Kim Jong-un.

Știrea a fost confirmată și de alte agenții de presă din SUA.

Misiunea lui Pompeo în Coreea de Nord a avut loc la scurt timp după nominalizarea sa în funcția de secretar de stat. CIA nu a confirmat variantele mass media. Întâlnirea Pompeo-Kim ar fi una la cel mai înalt nivel după vizita secretarului de stat Madeline Albright, la Pyongyang, când a avut discuții cu tatăl lui Kim Jong-il, tatăl actualului dictator nord-coreean.

Președintele Trump a admis, marți, că este posibil ca întâlnirea celor doi șefi de stat să nu aibă loc, fără alte comentarii.

Sursa foto: washington post