Mikola Bela, lider extremist maghiar, declarat indezirabil de Curtea de Apel

Extremistul maghiar Mikola Bela, liderul organizatiei Noua Garda Ungara din Transilvania, a fost declarat indezirabil, joi, de judecatorii Curtii de Apel.

Mikola Bela va avea interdictie sa intre in Romania timp de 5 ani.  Judecatorii Curtii de Apel au decis ca Mikola Bela este persoana indezirabila, iar in urmatoarele ore reprezentantii Oficiului de Emigrari vor merge pentru a-l exporta pe extremistul maghiar la granita.

Sentinta este executorie si se va pune de indata in aplicare. El are dreptul de a face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La sedinta de astazi nu a fost prezent, fiind reprezentat de un om al legii.

Citeste si: Vona Gabor, un extremist bezmetic si mincinos

Reamintim ca Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat, la inceputul acestei saptamani, numele a patru persoane de origine maghiara, care fac parte din organizatii extremiste, care vor avea interdictie pe teritoriul Romaniei. Doi dintre acestia fac parte din Partidul de extrema dreapta Jobbik. Decizia a fost luata dupa desfasurarea unor “activitati specifice” de evaluare a riscului la adresa sigurantei Romaniei.

Cei patru extremisti maghiari care au interdictie sa intre in Romania sunt:

TYIRITYAN ZSOLT – membru al organizatiei „Oastea Haiducilor”;
ZAGYVA GYORGY GYULA – membru Jobbik, membru al Miscarii de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM;
SZAVAY ISTVAN – membru Jobbik;
MIKOLA BELA – membru al organizatiei „Noua Garda Ungara”, fata de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucuresti in vederea declararii ca indezirabil.