Mikola Bela, liderul Garzii Maghiare din Ardeal, a fost propus de MAI pentru expulzare

Mikola Bela, liderul Garzii Maghiare (n.red. aripa din Ardeal) a fost propus de Ministerul de Interne pentru expulzare. In plus institutia citata a solicitat si declararea ca indezirabil pe teritoriul Romaniei, deoarece autoritatile romane considera ca Bela poate pune in pericol ordinea constitutionala, informeaza Realitatea Tv.

Potrivit sursei amintite, propunerea a fost inaintata deja instantei de judecata, iar magistratii ar putea sa dea o decizie de expulzare in urmatoarele ore sau zile.

Ministerul de Interne a anuntat, vineri seara, ca va solicita declararea ca indezirabili pe teritoriul Romaniei a unor lideri ai grupurilor extremiste Jobbik, Noua Garda, Miscarea de Tineret din cele 64 de Comitate si Oastea Haiducilor.

Citeste si: Vona Gabor, un extremist bezmetic si mincinos

In acelasi timp, a fost deschis si un dosar penal pe numele unor cetateni maghiari care ar fi facut “declaratii cu caracter revizionist si separatist” pe teritoriul Romaniei.

Totul a pornit in urma cu o saptamana, cand au avut loc un protest al secuilor neautorizat la Targu Mures, iar mai multi protestatari, printre care si membri ai partidului extremist Jobbik s-au imbrancit cu fortele de ordine si au aruncat cu petarde.

Sursa foto: rtv.net