Un militar roman a murit in Afganistan, alti cinci au fost raniti intr-un atac KAMIKAZE. UPDATE

Un militar roman a murit, duminica dimineata, in Afganistan, alti cinci au fost raniti, dupa un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat pe autostrada Kabul-Kandahar, informeaza Ministerul Apararii Nationale (MApN), intr-un comunicat de presa.

De precizat ca acesta este al 20-lea militar roman cazut la datorie in 10 ani de NATO. Va reamintim ca Romania a celebrat, ieri, 10 ani de cand este membru al Aliantei Nord-Atlantice.

UPDATE ora 12.45: Atacul asupra militarilor romani a fost un unul KAMIKAZE. O masina in care se aflau mai multi talibani a intrat in masina in care se aflau militarii romani si a detonat incarcatura explozibila.

Vezi aici cine este militarul roman mort in Afganistan. FOTO

UPDATE ora 11.03: Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca militarii se deplasau cu un transportor blindat pus la dispozitie de Armata americana.

“Din nefericire, e o duminica trista pentru armata. Militarii aflati pe A1 in Afganistan au fost victime ale exploziei unui dispozitiv improvizat, un militar si-a pierdut viata si alti cinci sunt raniti. Au fost transportati la spital cu elicopterul”, a spus Mircea Dusa.

FOTO SOCANT de la atacul talibanilor asupra militarilor romani

“Batalionul de la Craiova se afla de o luna si jumatate in misiune, de fapt erau ultimul batalion care participa la misiuni in Afganistan”, a adaugat ministrul.

Militarii raniti au fost transportati cu un elicopter la spitalul din Kandahar pentru a fi examinati medical. Noi date despre starea ranitilor vor fi publicate de MApN in urmatoarele ore. Din primele informatii, starea lor este grava. 

Ministrul Apararii, Mircea Dusa,a  explicat ca militarul decedat facea parte din Batalionul 20 Infanterie, care se afla in misiune de o luna si jumatate.

Militarii romani executau o misiune de patrulare in comun cu fortele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operationala inaintata Mescall.

In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor si au fost transportati cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul din Kandahar.

stirea se actualizeaza