Militari romani decorati de Ambasada Frantei, ca apreciere pentru colaborarea din Afganistan

Un numar de noua militari romani, care au participat alaturi de militarii francezi la misiunea ISAF din Afganistan, vor fi decorate miercuri de ambasadorul Philippe Gustin, au anuntat reprezentantii Ambasadei Frantei.

Potrivit sursei citate, opt dintre militari apartin Fortelor Terestre si au cooperat cu militarii francezi în cadrul misiunii NATO de instruire a armatei afgane în domeniul blindatelor în Kabul. Militarul apartinand Fortelor Aeriene romane a participat alaturi de militarii francezi la misiunile desfasurate în cadrul comandamentului aeroportului international din Kabul.

Citeste si: Zborurile militare americane de tranzit din Afganistan, transferate din Kirgizstan in Romania

Militarii romani care vor fi decorati au participat, alaturi de cei francezi, la misiunea ISAF din Afganistan, din a doua jumatate a anului 2012 si pana la finele anului 2013.

“Prin acordarea acestor decoratii, autoritatile militare franceze doresc sa îsi arate recunostinta pentru devotamentul, profesionalismul si spiritul de colaborare de care militarii romani au dat dovada pe tot parcursul misiunii”, spun reprezentantii Ambasadei Frantei.

Totodata, ceremonia, care va avea loc la sediul Statului Major al Fortelor Terestre, marcheaza excelenta colaborare în domeniul apararii între Franta si Romania.

Sursa foto: caon.ro