MILITARI ROMANI participa la exercitiul multinational ‘EFORT COMUN – 2015’

Un detasament de militari din cadrul Batalionului 151 Infanterie “Razboieni” participa, in perioada 19 – 25 iulie, la exercitiul multinational “EFORT COMUN – 2015”, care se va desfasura in Republica Moldova, la Centrul de instruire din localitatea Balti.

Dupa cum a informat Statul Major al Fortelor Terestre, la acest exercitiu se vor instrui in comun aproximativ 800 de militari din Georgia, Polonia, Republica Moldova, Romainia si Statele Unite ale Americii.

CITESTE SI: MILITARI ROMANI vor participa la un EXERCITIU MULTINATONAL din UCRAINA

Cresterea nivelului de interoperabilitate si a capacitatii de actiune intrunita a structurilor participante, precum si imbunatatirea procesului de planificare a operatiilor militare in cadru multinational reprezinta scopurile acestui exercitiu, precizeaza sursa citata.

CITESTE SI: NATO planuieste CEL MAI AMPLU EXERCITIU IN MEDITERANA dupa 2002, pentru a raspunde amenintarii STATULUI ISLAMIC 

“EFORT COMUN — 2015” include activitati practice in punctele de control stationare si mobile, executarea patrulelor pe jos si imbarcat, evacuare medicala, actiuni specifice fortelor de reactie rapida, precum si de cautare si scotocire.

Sursa fotoEvz