Militarii de la Baza Bobocu intervin in salvarea bolnavilor din Buzau, Braila, Focsani si Galati

Militarii de la Baza Bocbocu intervin in actiunile de salvare a bolnavilor din zonele afectate de ninsori si viscol. Actiunile se desfasoara in Buzau, Galati, Braila si Focsani.

Astfel, 60 de militari de la Baza Bobocu aflati in patru camioane insotesc o ambulanta de la Spitalul Militar din Focsani, pentru a transporta un bolnav.  Misiunea se afla in desfasurare.

Militarii de la Bobocu vor interveni si in Galati pentru inca un caz medical, respectiv pentru o femeie in varsta care are nevoie urgenta de asistenta medicala.

O alta ambulanta este ajutata de militarii de la Baza Bobocu sa ajunga la o gravida din Braila. Femeia se afla la dispensarul din comuna in care locuieste.

Centrul Infotrafic informeaza ca autostrazile A2 si A3 au fost din nou inchise circulatiei. Astfel, soferii sunt informati ca nu pot vor putea circula pe autostrazile A3 Bucuresti – Ploiesti si A2 pe segmentul Bucuresti – Fetesti.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a fost luata masura inchiderii traficului rutier pe Autostrada A3 Bucuresti — Ploiesti si pe A2, tronsonul kilometric 12 — 65 (Bucuresti — Lehliu). Precizam ca segmentul Lehliu — Fetesti (km 65 — 143) al acestei autostrazi era deja inchis, astfel incat, la aceasta ora, pe autostrada A2 nu se circula pe tronsonul Bucuresti — Fetesti”, informeaza politistii.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile a fost oprita circulatia autovehiculelor si pe DN2, tronsoanele Sinesti — Ciocarlia (judetul Ialomita) si Buzau — Mihailesti — Glodeanu (judetul Buzau).

Bucurestiul si 14 judete, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita, sunt miercuri, pana la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Potrivit avertizarii, viscolul va fi puternic in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza vantului la rafala va depasi temporar 60 – 70 de kilometri pe ora. In judetele Buzau, Braila, Ialomita Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea, vantul va avea la rafala peste 70 – 80 de kilometri pe ora. Zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

De asemenea, judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol.