MILITARII RANITI recent in AFGANISTAN, vizitati de ministrul Apararii

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, impreuna cu familiile MILITARILOR RANITI recent in AFGANISTAN, se va deplasa miercuri la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, a anuntat MApN.

Dusa va fi alaturi de familii la prima intalnire de dupa accident cu MILITARII RANITI. Personalul medical al Centrului si medicii romani vor face ministrului apararii nationale o informare asupra evolutiei starii de sanatate a ranitilor.

Citeste si: Mircea Dusa: Trei dintre militarii raniti au fost transportati in Germania, ceilalti doi vor fi externati

Cu acest prilej, Dusa va oferi Emblema de Onoare a Armatei Romaniei comandantului centrului medical, colonelul Judith Lee. De asemenea, ministrul apararii nationale il va inainta in grad pe sublocotenentul Ionut Alin Marinescu si va oferi Emblema de Merit in Slujba Pacii, clasa I, caporalilor clasa a III-a Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru.

Citeste si: Sublocotenentul Claudiu Constantin Vulpoiu, cazut la datorie in Afganistan, va fi repatriat marti

De asemenea, ministrului Apararii se va intalni cu generalul-maior Richard C. Longo, loctiitor al comandantului Fortelor Terestre ale SUA dislocate in Europa si comandant al Fortelor Terestre ale SUA in cadrul NATO.

Un militar roman a murit, iar alti cinci au fost raniti la sfarsitul lunii martie, in Afganistan, dupa un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Plutonierul-major CLAUDIU CONSTANTIN VULPOIU a decedat, iar sublocotenentul Ionut Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murarescu si caporalii clasa a III-a Marius Cristian Canuci, Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru au fost raniti in urma atacului.