Militarii romani si americani fac ANTRENAMENTE COMUNE in Marea Neagra

Militarii Fortelor Navale Romane se vor antrena, vineri, alaturi de echipajul distrugatorului american USS Ross, in cadrul exercitiului “Black Sea Resolve 14.2”, care se desfasoara in apele teritoriale.

Fortele Navale Romane participa la exercitiu cu corvetele “Horia Macelariu” si “Eugeniu Rosca”, un elicopter IAR 330 Puma Naval, iar Fortele Aeriene Romane cu doua aeronave MiG-21 LanceR, se arata intr-un comunicat al Statului Major al Fortelor Navale (SMFN).

Citeste si: NATO anunta exercitii militare de ANVERGURA in Europa de Est

“Black Sea Resolve 14.2” reprezinta o continuare a actiunilor intreprinse in spiritul dezvoltarii bunei cooperari intre Fortele Navale Romane si cele ale Statelor Unite ale Americii in cadrul Parteneriatului Strategic existent, si se inscrie in pachetul de masuri ordonate pentru cresterea nivelului de incredere si securitate in Marea Neagra.

Citeste si: Uniunea Europeana incepe Operatiunea TRITON in Marea Mediterana

Activitatile care se vor desfasura pe mare au ca scop instruirea comuna a militarilor americani si romani prin desfasurarea unor exercitii ce presupun interdictia maritima, cautarea si descoperirea de submarine, precum si proceduri de identificare si urmarire a tintelor aeriene.