MILITARII ROMANI vor defila, de Ziua Frantei, pe sub ARCUL DE TRIUMF DIN PARIS

Ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, a aprobat participarea unui detasament de MILITARI ROMANI la parada traditionala organizata cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Franceze, ce va avea loc pe 14 iulie, pe bulevardul Champs-Elysees din Paris, a anuntat MApN.

Detasamentul Armatei Romaniei este format din MILITARI ai Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul” si studenti ai Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, Academiei Fortelor Aeriene “Henri Coanda” si Academiei Navale “Mircea cel Batran”.

Citeste si: ZIUA NATIONALA: 20.000 de oameni au asistat la parada militara din Capitala

Subunitatea romaneasca, comandata de maiorul Marius Dinita, a efectuat deja doua antrenamente pe bulevardul parizian alaturi de ceilalti participanti la parada.

Potrivit sursei citate, in anul 2007, a fost pentru prima data cand Romania a participat cu trupe in cadrul paradei traditionale, organizata cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Franceze.

Citeste si: ZIUA NATIONALA: Parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf reuneste peste 2.000 de militari romani si straini

Un detasament de militari francezi a participat, pe 1 decembrie 2013, la Bucuresti, la defilarea organizata cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei.

Sursa foto: infotour.ro