MINA PETRILA se INCHIDE dupa 156 de ani de FUNCTIONARE

MINA PETRILA se INCHIDE definitiv dupa 156 de ani de functionare. Ortacii vor intra pe 30 octombrie pentru ultima oara in subteran dupa ce MINA PETRILA a fost declarata NERENTABILA, informeaza postul B1 TV.

Vor mai ramane doar cativa angajati care vor izola galeriile astfel incat carbunele ramas sa nu se aprinda.  Nu vor putea fi sterse insa amintirile accidentelor infioratoare care au avut loc de-a lungul timpului aici.

15 noiembrie 2008 ramane o data neagra. La MINA PETRILA avea loc unul dintre cele mai grave accidente din istoria miniera a Romaniei. 8 mineri acestia si-au pierdut viata si 9 au fost raniti in urma unei explozii la 900 de metri sub pamant.  O echipa de salvatori este trimisa imediat la locul tragediei. Acestia sunt surprinsi de o a doua explozie astfel incat bilantul ajunge la 13 morti si 12 raniti.

Unul dintre mineri a declarat in timpul anchetei ca masuratorile de gaz erau masluite pentru a tine mina deschisa. Directorul exploatarii a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.  Patru ani mai tarziu, in iunie 2012, la MINA PETRILA avea loc o alta tragedie. Doi mineri erau adusi de urgenta la Bucuresti in urma unui accident extrem de grav la MINA PETRILA.

Un jet de apa clocotita izbucnea in subteranul MINEI PETRILA provocandu-le celor doi arsuri de gradele 2 si 3 pe mai bine din suprafata corpului. Desi medicii de la spitalul de arsi au facut tot posibilul pentru a-i salva pe mineri, unul dintre acestia si-a pierdut viata dupa doar cateva zile.

Sursa foto: jurnalul