Minarea crypto monedelor, acceptată drept industrie de către autoritățile din Iran

Secretarul Consiliului Suprem de Cibernetică din Iran a dezvăluit că diferite ministere ale guvernului țării au acceptat minarea de crypto monede ca industrie, informează agenția locală de știri IBENA.

Potrivit raportului, secretarul Consiliului Cibernetic, Abolhassan Firoozabadi, a subliniat că minarea crypto monedelor precum Bitcoin (BTC) a fost aprobată drept industrie de către autoritățile guvernamentale majore. Cu toate acestea, legislația oficială care constituie un cadru legal pentru industrie nu a fost încă introdusă în țară.

Firoozabadi a afirmat că minarea crypto monedelor a fost acceptată ca o industrie de către autoritățile majore din Iran, inclusiv Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Banca Centrală, Ministerul Industriei, Minelor și Comerțului, Ministerul Energiei, precum și Ministerul Economiei Afaceri și Finanțe.

Citește și: PESTE 8 MILIOANE DE DOLARI PIERDUTE DE 2600 DE INVESTITORI CARE VISEAZĂ LA O NAVĂ CU COMORI

Firoozabadi a declarat că Centrul Național Cyberspace al Iranului dezvoltă o platformă pentru reglementarea minarea crypto monedelor. El a adăugat că guvernul ia în considerare, de asemenea, lansarea unei crypto monede naționale pentru a crea un instrument financiar pentru a coopera cu partenerii iranieni de afaceri pe fondul presiunii economice din partea sancțiunilor din S.U.A.

Secretarul a afirmat că autoritățile competente vor introduce la sfârșitul lunii septembrie un cadru de reglementare pentru companii și societăți aflate în zona crypto.

La sfârșitul lunii august, Centrul Național Cyberspace al Iranului a dezvăluit că proiectul pentru crypto monede susținut de stat este gata, conform instrucțiunilor președintelui Iranului, Hassan Rouhani. În acel moment, directorul adjunct însărcinat cu redactarea regulamentelor pentru Consiliul Suprem de Cibernetică al Iranului a susținut că ideea lansării unei crypto monede națională este urmărită în mod activ.