MINEL PRINA, primarul Slatinei, aflat in AREST LA DOMICILIU, SUSPENDAT din functie

MINEL PRINA, primarul Municipiului Slatina a fost suspendat din functie in urma unui ordin emis de catre Silviu Neacsu, Prefectul judetului Olt.

Astfel, PRINA este suspendat din functia de primar al municipiului Slatina pana la incetarea masurii arestarii la domiciliu. Primarul municipiului Slatina se afla in arest la domiciliu din 14 martie, el fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta, in dosarul in care senatorul DARIUS VALCOV este acuzat de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat de presa al Institutiei Prefectului Olt, remis marti, prefectul judetului Olt, Silviu Neacsu, a emis marti, luni, un ordin prin care “se constata suspendarea de drept a mandatului primarului municipiului Slatina, MINEL FLORIN PRINA, pana la incetarea masurii arestarii la domiciliu”. Institutia Prefectului Olt informeaza ca actul administrativ in cauza a fost emis in baza Incheierii Inaltei Curte de Casatie si Justitie — Sectia Penala, comunicata Institutiei Prefectului — Judetul Olt in data de 30 martie.

CITESTE SI: PRIMARUL din SLATINA, retinut in dosarul ministrului DARIUS VALCOV

In conditiile in care a fost constatata suspendarea din functie a primarului municipiului Slatina, consilierii locali trebuie sa delege unul dintre cei doi viceprimari ai orasului, Mihaela Stana si Cristian Bircea, sa indeplineasca temporar atributiile conferite de lege primarului.

Sedinta de consiliu local in cadrul careia va fi supusa aprobarii hotararea privind indeplinirea temporara a atributiilor primarului unuia dintre viceprimari va avea loc in a doua parte a zilei de joi, 2 aprilie.

CITESTE SI: DEZVALUIRI ULUITOARE in dosarul lui DARIUS VALCOV: Ministrul primea MITA in PUNGI DE PLASTIC si avea intalniri in CIMITIR. STENOGRAME

Aflat in arest la domiciliu in urma unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, MINEL PRINA, este acuzat de complicitate la infractiunea de trafic de influenta in dosarul in care este cercetat, tot in arest la domiciliu, fostul ministru al Finantelor, DARIUS VALCOV.