Mineri blocati in subteran: Ortacii de la mina Paroseni au intrat in greva foamei VIDEO

Minerii blocati in subteran, in Valea Jiului, au decis, cu incepere de la ora 16.00, sa intre in greva foamei, in speranta ca nu vor mai fi ignorati si dispretuiti de autoritati. Ortacii care s-au blocat in mina Paroseni au intrat in greva foamei, unul dintre ei fiind adus la suprafata dupa ce i s-a facut rau.

Cei 500 de mineri blocati in subteran la Paroseni au luat hotararea de a intra in greva foamei pentru a trage un nou semnal de alarma fata de atitudinea autoritatilor in legatura cu cererile lor.  Unuia dintre ei i s-a facut rau fiind adus la suprafata de un coleg, acesta din urma declarand indignat ca poate moartea unora dintre ei va atrage atentia forurilor decizionale.

“Transmiteti-i lui Victor Ponta ca poate asa i se indeplineste visul sa inchida mineritul din Valea Jiului, daca ne scot unul cate unul din subteran. Asa, daca murim pe capete, probabil vor rezolva si problema mineritului” a declarat minerul pentru agentia Mediafax.

Minerii blocati in subteran in Valea Jiului au cerut sa vina la masa negocierilor premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Varujan Vosganian, insa acestia nu au dat curs doleantei exprimate de cei peste 500 de ortaci blocati in subteran la minele din Paroseni, Uricani si Petrila.

Sursa foto si video: bihon.ro, rtv.ro