Mini ar putea lansa modele mai mari

Noua platforma pe care se bazeaza actuala generatie Mini ar putea gazdui modele mai mari decat Coutryman. 

Potrivit directorului de vanzari si de marketing, Ian Robertson, platforma ii ofera brandului “libertatea de a fi mai aventuros”, ceea ce inseamna ca am putea vedea o masina mai mare decat actualul SUV Countryman, scrie 4tuning.ro. Acesta spune ca segmentul masinilor mici este intr-un ritm de crestere de aproape doua ori mai accentuat decat restul segmentelor combinate, “de aceea exista clar oportunitati”, explica seful companiei.

“Acest lucru deschide noi oportunitati, unele care poate va pot lua prin surprindere. Countryman are o lungime de 4 m si 17 cm si atunci cand l-am lansat am fost constienti ca trebuie sa ramanem devotati brandului Mini. Insa vanzarile de 100.000 de unitati pe an ale lui Countryman demonstreaza ca modelul a avut succes si ca noi suntem capabili de mai mult”, explica Ian Robertson, care nu este insa sigur ca Mini ar putea vinde un exemplar de 5 m lungime.

Noul Mini abia a fost lansat saptamana trecuta si se bazeaza pe o platforma cu tractiune fata si integrala dezvoltata de BMW. Desi compania spune ca masa totala a fost redusa, noua platforma, denumita UKL1 (Unter Klasse1 sau Entry Level1) prevede modele mai mari decat vechea generatie.
Mini Cooper beneficiaza de doua propulsoare pe benzina (1.5 litri si 2.0 litri), precum si de o unitate diesel (1.5 litri). Din cate se pare, vor exista si alte motorizari, insa deocamdata nu exista detalii oficiale in acest sens. Vanzarile lui Mini debuteaza in primavara anului viitor.

Sursa foto: 4tuning.ro