Ministerul Afacerilor Externe condamna ATACUL TERORIST din TURCIA

Ministerul Afacerilor Externe condamna cu fermitate atacul terorist din orasul turc Suruc si transmite condoleante membrilor familiilor victimelor si intreaga compasiune persoanelor ranite in acest tragic eveniment, se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

“Suntem solidari cu Turcia, un partener strategic al Romaniei, si sustinem eforturile autoritatilor turce in lupta impotriva terorismului”, a declarat ministrul BOGDAN AURESCU.

Cel putin 27 de persoane au murit si alte zeci au fost ranite intr-un atentat comis luni la un centru cultural din orasul turc Suruc si atribuit gruparii radicale Stat Islamic (SI), relateaza site-ul ziarului Hurriyet.

CITESTE SI: TURCIA: STAT ISLAMIC, principalul suspect dupa EXPLOZIA PUTERNICA DIN SURUC. Reactia presedintelui Erdogan. UPDATE

Explozia a avut loc in gradina Centrului Cultural Amara, din orasul Suruc, aflat in sud-estul Turciei, la granita cu orasul sirian Kobane.

“Suntem ingrijorati ca numarul deceselor va creste. Vinovatii vor fi gasiti in curand si vor fi judecati”, a declarat ministrul de Interne al Turciei.

CITESTE SI: SIRIA: ATENTAT SINUCIGAS la KOBANE. Legaturi puternice cu ATENTATUL DIN TURCIA

In prezent, exista presupunerea ca explozia ar fi fost cauzata de o femeie in varsta de 18 ani, presupus membru al gruparii teroriste Stat Islamic.

 Surs foto Rador