IRIMESCU: Nu exista dovada legaturii dintre BRANZA infestata cu E.coli si BEBELUSII MORTI. Reactia directorului BRADET. UPDATE

Ministrul Agriculturii, ACHIM IRIMESCU, afirma, miercuri, ca nu exista dovada legaturii dintre lotul de branza depistat ca fiind infestat cu bacteria E.coli si decesul unor bebelusi din judetul Arges, insa demnitarul precizeaza ca a facut public numele producatorului Lactate Bradet pentru a preveni alte imbolnaviri in randul populatiei. 
 
UPDATE 21:22: MARIUS BADEA, patronul BRADET, a sustinut la B1 TV ca firma sa este extrem de afectata dupa implicarea in scandalul E.coli. El a precizat ca asteapta rezultatele unor analize pentru a se stabili clar daca cele 25 de kilograme de branza au fost infestate cu E.coli in fabrica lui sau nu, caci branzeturile puteau fi infestate si la ambalare sau transport. 

Totodata, BADEA a afirmat ca a avut o discutie cu Ministrul Agriculturii, ACHIM IRIMESCU, cel care a vorbit despre firma BRADET, si ca Ministrul i-a spus ca face tot posibilul pentru a ajuta industria. Patronul a mai spus ca nu este suparat pe IRIMESCU, dar este suparat pe declaratia acestuia deoarece i-a afectat ”fundamental” afacerea.

”Este foarte greu de comentat acest subiect. Astept rezultatele finale, ca sa stiu daca sunt vinovat. Exista o presiune mare asupra mea pentru ca nu stiu daca am gresit sau cum a fi putut sa gresesc. Consider ca falimentul nostru este foarte aproape”, a sustinut patronul.

Acesta a mai precizat ca nu va mai produce nimicpana nu va demonstra nevinovatia. ”Vrem ca clientii sa aiba incredere in ceea ce facem”, a mai spus el.

Cat despre declaratia Ministrului Agriculturii, MARIUS BADEA a spus ca nici macar incendiul din 2008 nu a reusit sa distruga fabrica atat de rapid, pe cand afirmatia aceasta a reusit sa o puna la pamant instantaneu.

Patronul BRADET a mai spus ca a vorbit marti dimineata la telefon cu Ministrul IRIMESCU.

”Am fost sunat de la cabinetul domnului Ministru si am vorbit cu dansul pe acest subiect. S-a discutat problema, daca sunt foarte afectat de aceasta declaratie facuta de dansul. Nu trebuie sa-si ceara scuze. 

A vrut sa stie daca sunt suparat pe dansul, daca ii reprosez lucruri. Mi-a spus ca incearca sa faca tot posibilul pentru industrie si pentru noi ca oameni si speram sa fie asa. Acum e destul de interpretabil. Nu am cerut nicio asigurate si nu mi-a dat. A vrut sa vada doar punctul meu de vedere pe care l-am expus si public.

Eu imi doresc din tot sufletul ca noile analize sa iasa cat mai repede sa vedem daca acel microb e in produsele noastre. Noi am dus analize ale angajatilor la Cantacuzino pentru ca acest E.coli nu se depisteaza asa usor si a trebuit sa facem analize speciale. Sunt unele scumpe, speciale si am vrut sa vad daca unul din oamenii mei e bolnav. Daca nu, nu avea cum sa fie contamineze produsele”, a sustinut BADEA.

Acesta a mai spus pentru B1 TV ca suvbiectul ii da insomnii, ca nu poate dormi noaptea si ca traieste cu o permanenta neliniste pana cand va afla rezultatele. 

Patronul BRADET a mai precizat ca toate buletinele au fost bune de-a lungul timpului, a respectat normele de igiena, iar daca analizele vor iesi si ele bune nu-si poate da seama cum s-ar fi putut infesta produsele in fabrica sa.

MARIUS BADEA a mai afirmat ca nu s-a gandit sa dea in judecata pe cineva pentru prejudiciul de imagine pentru ca acum nu-si doreste decat sa afle daca este raspunzator ”de aceasta drama”. Despre produsele retrase de pe piata, el a spus ca acum le tine in depozite si le va distruge pentru ca nu are de unde sa stie in ce conditii au fost ele tinute in magazine. Distrugerea acestor produse il vor costa bani, deci afacerea sa va fi si mai afectata.

”In fiecare zi se pierd toate vanzarile, facturile vin in continuare, sunt scadente… Nu am avut o intarziere la plata in 15 ani si ne-am straduit sa platim tot furnizorii. Stiu ca nu am avut probleme, probabil vor fi probleme financiare de acum incolo.

Am in jur de 60 de angajati, care vin si acum din solidaritate. Vin, stau de vorba, discuta, sunt panicati. Suntem o familie. Fabrica a crescut de la 2-3 angajati si a ajuns la atatia. Ne cunoastem prea bine intre noi si ne consideram cu totii colegi. Mi-ar fi greu sa spun <<plecati ca nu va mai pot plati salariile>>”, a mai afirmat MARIUS BADEA.

”Nu sunt suparat pe domnul Ministru, ci pe declaratia pe care a facut-o. M-a afectat fundamental si vreau sa vad adevarul pentru ca eu ca om sunt intr-o situatie delicata. Nu am crezut ca pot face rau nici unei furnicute de pe strada. Multumesc presei si celor de pe Facebook ca m-au sustinut”, a spus patronul BRADET in final.

Stire initiala

“Desigur, nu exista dovada legaturii dintre branza incriminata si cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sanatatii sa duca la capat ancheta. Insa, din informatiile pe care le aveam cand am iesit public, rezulta ca lotul de branza de 25 kg de la fabrica respectiva, NU A MAI FOST REGASITA NICI LA PRODUCATOR, NICI LA UNITATILE DE COMERCIALIZARE. 

Ce inseamna lucrul acesta? Inseamna ca acea cantitate de branza SE AFLA IN FRIGIDERUL OAMENILOR! Chiar in momentul in care eu faceam declaratia, aceasta branza infestata cu e-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia NU STIAU CE AU IN FRIGIDER SI CE PUTEAU SA LE DEA COPIILOR! Sper ca nu a fost afectat grav un producator, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII, si asta moral imi da liniste. In cazul in care ar fi fost afectati alti copii, mi s-ar fi reprosat ca am stiut numele producatorului si l-am tainuit” a scris Irimescu pe Facebook. 

 
CITESTE SI: Inspectorii au ridicat probe de lapte de la fermele de unde se aproviziona LACTATE BRADET

Ministrul a mai spus ca a decis sa faca public numele firmei pentru ca nu se poate pune in balanta viata unor copii, care ar fi putut consuma branza infestata, cu imaginea fabricii de lactate. 

“Am dat informatia in mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se imputa acum este prea marea transparenta de care am dat dovada. Poate am gresit, poate nu. Pe de alta parte, informatia era deja cunoscuta in mass media, jurnasistii necerandu-mi decat confirmarea ei. Alte persoane avusesera deja grija sa o dea, ¬pe surse¬ cum se spune, inainte.

Eu o sa va spun cum se vede situatia de la mine si de ce am decis sa fiu atat de transparent. In primul rand, cred ca se face o confuzie imensa intre valori. Nu cred ca putem pune in balanta viata unor copii cu orice altceva. Nu cred ca este un mod corect si moral a vedea astfel lucrurile”, a mai explicat Achim Irimescu.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Aleimentelor (DSVSA) Arges a depistat bacteria E-coli in probe din branza de vaci produsa de Bradet Curtea de Arges. Daniel Lupu, de la DSV Arges, a declarat, pentru B1 TV, ca bacteria E-Coli descoperita in branza care provenea de la Bradet nu are nicio legatura cu moartea a 3 bebelusi din judetul Arges.

CITESTE SI: BEBELUSI INFECTATI CU E.COLI: Patronul BRADET este distrus: Am INCHIS fabrica!

Firma Lactate Bradet din judetul Arges, care produce branza de vaci depistata de autoritati ca fiind infestatata cu bacteria E-coli, este detinuta de Marius Nicolae Badea si de Gabriela Carmen Roman, ambii din Pitesti. 

Badea (44 de ani) a decalarat, intr-o conferinta de presa, la Pitesti, ca materia prima provine de la doua ferme moderne de vaci, una din Arges si una din Dolj, iar intreaga cantitate de lapte este pasteurizata dupa intrarea in fabrica. 

In plus, analizele probelor de lapte si analizele medicale ale angajatilor au fost intotdeauna conforme, a sustinut Badea, citat de Agerpres.