MINISTERUL EDUCATIEI si BISERICA CATOLICA au semnat un PROTOCOL pentru predarea religiei in scoli

MINISTERUL EDUCATIEI si BISERICA CATOLICA din Romania au semnat un PROTOCOL cu privire la PREDAREA RELIGIEI (cultul romano-catolic de limba romana, romano-catolic de limba maghiara si greco-catolic) in SCOLI. PROTOCOL a fost semnat pe 11 mai la sediul Ministerului Educatiei, se arata intr-un comunicat al Conferintei Episcopilor din Romania.

Protocolul se refera la predarea disciplinei religie in invatamantul preuniversitar de stat, precum si la organizarea invatamantului teologic catolic, potrivit Agerpres. Conferinta Episcopilor din Romania sustine in comunicat ca “protocolul este rezultatul unui efort comun din partea institutiilor semnatare si are ca scop actualizarea si completarea Protocolului din 1993, precum si celelalte protocoale in vigoare”, fara a publica insa textul propriu-zis al acordului.

CITESTE SI:  PROTOCOLUL DINTRE MINISTERUL EDUCATIEI SI BISERICA ORTODOXA. DOCUMENT DESECRETIZAT 

Si Ministerul Educatiei a anuntat semnarea acestui protocol, de asemenea fara a publica documentul. Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Ministerul precizeaza ca “documentul a fost semnat de ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti si Presedinte al Conferintei Episcopilor din Romania si Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi”.

CITESTE SI: Ministerul Educatiei: Peste 90% dintre elevi s-au inscris la religie 

“Protocolul este similar in materie de prevederi, drepturi si obligatii cu cele semnate de Ministerul Educatiei si Biserica Ortodoxa Romana (2014), Sinodul Bisericii Reformate din Romania si Biserica Unitariana din Transilvania (2015). In spiritul deschiderii si al angajamentelor asumate public, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice va semna parteneriate de colaborare in domeniul invatamantului cu toti reprezentantii cultelor oficial recunoscute in Romania”, se arata in comunicatul Ministerului Educatiei.

Sursa foto: realitatea.net