Ministerul Educatiei si Ministerul Cercetarii se comaseaza. Pricopie ar ramane ministru, PLR ar prelua postul de secretar de stat – Surse

Remus Pricopie, ministrul Educatiei

Ministerul Educatiei Nationale ar urma sa se comaseze cu Ministerul Cercetarii, ministerul urmand a fi condus tot de Remus Pricopie, actualul ministru al Educatiei, transmit surse oficiale citate de hotnews.ro. Conform negocierilor purtate pana la aceasta ora pentru formarea noului Guvern Ponta 4, discutiile din acest moment vizeaza sefia Cercetarii, cu pozitia de secretar de stat, in carti fiind Tudor Prisecaru, sustinut de Ecaterina Andronescu, si Adrian Curaj sau Anton Anton – sustinuti de PLR, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu.

Noua structura a Guvernului va fi propusa Parlamentului pe 15 decembrie, iar duminica 14 decembrie va avea loc o sedinta a conducerii extinse a PSD cu noii ministri. 

Pana la aceasta ora s-a stabilit ca din viitorul Guvern Ponta 4 va disparea functia de ministru delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, ocupata in prezent de Mihnea Costoiu, Ministerul Educatiei urmand sa fie condus in continuare de actualul ministru, Remus Pricopie. 

Cercetarea ar urma sa fie condusa de un secretar de stat, portofoliu pentru care se duc acum negocieri intre PSD si PLR. Pe de o parte, Ecaterina Andronescu l-ar sustine pe Teodor Prisecaru, care si in acest moment este secretar de stat pe cercetare, iar de cealalta parte PLR i-ar sustine la sefia Cercetarii pe Adrian Curaj (director general al UEFISCDI) sau pe Anton Anton, fost ministru al Educatiei in 2008, presedintele Senatului Universitatii de Constructii Bucuresti.

Mondo News iti recomanda si: GUVERNUL PONTA 4 SE DECIDE ACUM! NEGOCIERI FIERBINTI PENTRU MINISTRI NOI SI VECHI. DETALII DE CULISE

Negocierile privind viitoarea structura a Guvernului Ponta 4 sunt inca in plina desfasurare, printre punctele fierbinti numarandu-se si preluarea Ministerului de Finante, dar si numarul de vicepremieri, potrivit unor surse apropiate discutiilor.

Liderul PLR Calin Popescu Tariceanu ar fi ridicat, in cadrul negocierilor pentru formarea viitorul Cabinet, solicitari privind ministere cu profil economic. Tariceanu i-ar fi transmis lui Ponta ca PLR vrea ministerele Economiei si Finantelor, care au profil economic, dar si SGG, pentru care s-ar pregati Radu Stroe. Totodata, Tariceanu s-ar fi aratat interesat chiar si de Ministerul Culturii, vacantat de UDMR, dar si de cel al Educatiei, in conditiile in care actualul ministru Remus Pricopie nu s-ar mai regasi in viitorul Guvern. Pe de alta parte, Tariceanu ar fi negociat doar portofolii, nu si functii de vicepremier, care, in opinia sa, nu au decat un rol de reprezentare.

Unul dintre punctele fierbinti de negociere intre Ponta si Tariceanu il reprezinta Ministerul de Finante, in conditiile in care Ponta ar vrea comasarea Finantelor cu Bugetul si numirea social-democratului Darius Valcov (actualmente ministru delegat pentru Buget, n.r.) la acest minister.

Mondo News iti recomanda si: El ar putea fi noul ministru al Economiei in Guvernul Ponta 4