Ministerul Finantelor a cerut BNR sa inceapa ancheta la CEC in cazul Calarasi

Oficialii Bancii Nationale a Romaniei au inceput o ancheta la CEC Bank pentru a verifica in ce conditii a fost acordat creditul Ioanei Basescu pentru achizitia terenurilor din judetul Calarasi.

Aceasta ancheta a fost ceruta de Ministerul Finantelor, in calitate de actionar al BNR, postul informeaza Realitatea Tv.

Se verifica daca au fost respectate toate regulile care trebuie respectate in cazul unui credit de o asemenea valoare – un milion de euro, potrivit sursei citate.

Ministerul Finantelor a solicitat aceasta verificare, iar aceasta ar urma sa se incheie pana pe 9 decembrie. Ioana, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu a primit creditul pentru achizitionarea unui teren de peste 290 de hectare in localitatea Nana din judetul Calarasi.

“Controlul se poate efectua ca urmare a unei autosesizari a BNR in situatia in care impactul pe banca ar fi foarte puternic si banca ar avea de suferit din cauza aceasta sau ca urmare a unui solicitari. Aceasta solicitare s-a facut de catre Ministerul Finantelor in calitate de actionar al bancii.

Este un control de conformitate care presupune o verificare mai aprofundata pe care noi o facem doar atunci cand constatam ca verificare pe riscuri impune o astfel de verificare si probabil ca se va finaliza inainte de 9 decembrie, termenul prevazut”, a declarat Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR pentru postul Romania Tv.

Sursa foto: realitatea.net