Ministerul Finantelor RENUNTA la TAXAREA BACSISULUI si introduce IMPOZITUL FORFETAR. UPDATE

Ministerul Finantelor intentioneaza sa RENUNTE la IMPOZITAREA BACSISULUI, potrivit unor surse citate de postul B1 TV.

UPDATE 16.57: EUGEN TEODOROVICI a anuntat, totodata, introducerea impozitului forfetar, de la 1 ianuarie 2016. E l a precizat ca introducerea impozitului forfetar va fi aprobata de Parlament.

“Solicitarile au fost de amanare a taxarii bacsisului sau de anulare a lui. Am decis de comun acord eliminarea taxarii. Vom introduce probabil de la 1 ianuarie anul viitor un impozit forfetar. (…) Exista un proiect in Parlament care se afla la Camera Deputatilor in acest moment si vom incerca sa introducem in Codul Fiscal prevederile acestui impozit forfetar dupa ce patronatele din turism se vor mai uita pe text inca o dată”, a spus ministrul Finantelor.

In opinia sa, introducerea unui astfel de impozit va fi benefica pentru toti actorii implicati. “Daca se va realiza, si eu sper foarte mult sa il realizam, va fi un pas foarte mare inainte din foarte multe puncte de vedere, si pentru noi ca stat, pentru ca stim foarte bine ce incasam, si pentru dansii va fi mai simplu, ANAF va avea mai putin de verificat, deci ne concentram eforturile catre acea zona de mare evaziune fiscala pe care cu totii dorim sa o combatem”, a mai spus Teodorovici.

UPDATE 15.03: Ministrul Finantelor, EUGEN TEODOROVICI, a anuntat ca s-a luat decizia de a se RENUNTA la IMPOZITAREA BACSISULUI deoarece aceasta este greu de reglementat in toate domeniile.

EUGEN TEODOROVICI a precizat ca, desi IMPOZITAREA BACSISULUI a fost introdusa la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acesteia ar fi extrem de dificila.

“Am avut o discutie cu toti cei care reprezinta piata serviciilor hoteliere, restaurante, companii de taximetrie vizavi de bacsis. Aceasta idee a plecat de la o solicitare a celor din piata inca din 2012 an de cand acest lucru s-a dorit pentru a solutiona acea situatie in care controlul venea si identifica in casele de marcat sume suplimentare fata de incasarile oficiale. Acesta a fost motivul pentru care a fost reglementat bacsisul. Azi am decis impreuna in urma unei discutii foarte constructive ca acest lucru ar trebui scos din Ordonanta care reglementeaza bacsisul pentru a evita situatiile neplacute in aplicarea acestuia pentru ca nu poti reglementa toate situatiile care se intalnesc zi cu zi. A fost o decizie comuna, a fost o solicitare din partea dansilor de a scoate acest bacsis din prevederea legala. Este scos definitiv”, a spus EUGEN TEODOROVICI.

Potrivit ministrului, modificarea ar putea fi operata de la 1 iunie, de catre Parlament.

Ministrul Finantelor a avut vineri consultari privind IMPOZITAREA BACSISULUI cu reprezentanti ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piata al livrarilor la domiciliu, dar si ai organizatiilor patronale si sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.  

Citeste si: AVOCATUL POPORULUI a sesizat CCR in legatura cu IMPOZITAREA BACSISULUI

Decizia a fost luata in urma unor consultari care au avut loc vineri la Ministerul Finantelor. Ministrul EUGEN TEODOROVICI va face declaratii pe aceasta tema in jurul orei 15.00.

Citeste si: PROTEST al TAXIMETRISTILOR in fata GUVERNULUI si PARLAMENTULUI din cauza Legii BACSISULUI