MINISTERUL JUSTITIEI cauta PROCUROR GENERAL

MINISTERUL JUSTITIEI (MJ) a anuntat, miercuri, ca a lansat procedura de recrutare a unui nou PROCUROR GENERAL al ROMANIEI, functie ramasa vacanta ca urmare a DEMISIEI lui TIBERIU NITU.

“Doresc sa incurajez procurorii sa participe intr-un numar cat mai mare la aceasta procedura de selectie in vederea propunerii pentru numirea in cea mai inalta functie in Ministerul Public, si ii asigur pe toti cei care, prin rezultatele lor au dovedit integritate si impartialitate, precum si un inalt nivel de profesionalism, ca vor avea sanse egale”, a declarat ministrul RALUCA PRUNA.

CITESTE SI: UDREA: NITU SI-A DAT DEMISIA, CHIAR DACA NU ERA ACUZAT DE NIMIC. DE DOMNUL TOBA NU INTREABA NIMENI?

Conform dispozitiilor din art. 54. alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, numirea in functia de Procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) se face de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

TIBERIU NITU si-a dat DEMISIA ca urmare a implicarii sale in dosarul de ABUZ in SERVICIU al fostului premier GABRIEL OPREA. TIBERIU NITU ar fi beneficiat ilegal, de peste 700 de ori, de coloana oficiala.

INTERVIURILE CANDIDATILOR care se vor inscrie in cursa pentru functia de PROCUROR GENERAL vor avea loc peste o luna de zile.

Sursa foto: realitatea