MINISTERUL JUSTITIEI: Noul cod de PROCEDURA CIVILA, republicat in MONITORUL OFICIAL

Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila a fost republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 247 din 10 aprilie 2015, a informat miercuri Ministerul Justitiei.

Potrivit unui comunicat al MJ, punerea la dispozitia practicienilor dreptului si a justitiabililor a variantei republicate a noului Cod de procedura civila asigura accesibilitatea normelor de procedura civila, prin conferirea posibilitatii de consultare a formei la zi a dispozitiilor acestui act normativ fundamental, cu consecinta facilitarii activitatii de aplicare a reglementarii procesual civile de drept comun.

Republicarea a fost efectuata in temeiul dispozitiilor art. XIV din Legea nr. 138/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative conexe, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 753 din 16 octombrie 2014, informeaza Agerpres.

CITESTE SI: CAZANCIUC: PRESEDINTELE a fost INFORMAT despre PROPUNEREA ca HORODNICEANU sa PREIA sefia DIICOT

Ca urmare a republicarii, in temeiul art. 1 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 7/2002 privind publicarea, in exclusivitate, de catre Ministerul Justitiei in editie oficiala a codurilor si a altor legi complexe, aprobata cu modificari prin Legea nr.259/2002, si al art. 6 pct.II.8 din Hotararea Guvernului nr.652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare, institutia va edita si publica, in perioada imediat urmatoare, o noua editie oficiala a Codului de procedura civila.

Noua editie oficiala a Codului de procedura civila urmeaza a fi distribuita in mod gratuit catre magistrati, pentru a oferi un instrument de lucru util in activitatea desfasurata de acestia.

CITESTE SI: AUDIERI IN PE privind MCV pentru justitie: Cazanciuc – Ne aflam in etapa de CONSOLIDARE

Forma republicata a noului Cod de procedura civila poate fi consultata in cadrul Portalului Legislativ, la adresa: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/140271.