Ministerul Sanatatii a dat AMENZI in cazul fetitei MOARTE la spitalul din Husi

ANCHETA MS in cazul fetitei MOARTE la Spitalul Husi arata ca procedurile medicale nu au fost respectate, copilei i-a fost administrat ANTIBIOTIC fara a fi TESTATA, iar medicul pediatru nu a cerut ajutor, desi cazul era de maxima urgenta, unitatea sanitara, dar si Ambulanta Vaslui fiind AMENDATE.

Echipa de control a Ministerului Sanatatii a finalizat verificarea respectarii procedurilor medicale si a conditiilor igienico-sanitare, dar si a modului in care a fost gestionat cazul fetitei de patru ani care a MURIT la 40 de minute dupa ce a fost internata la Spitalul Municipal Husi, unde a fost diagnosticata cu laringita acuta, cu sindrom febril, si a primit tratament cu antibiotic.

Citeste si: FETITA DE PATRU ANI, DECEDATA LA MAI PUTIN DE O ORA DE LA INTERNARE. CONTROL AL MS LA SPITALUL DIN HUSI

In raport se arata ca atat Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui, cat si Spitalul Municipal Husi au incalcat prevederile Ordinului MS nr. 1706/2007 privind conducerea si organizarea unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor, in gestionarea cazului fetitei de patru ani, Maria Alexandra Bedregeanu.

Pentru aceste nereguli au fost aplicate mai multe sanctiuni, atat Spitalului Husi, cat si Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui.

Astfel, Ambulanta Vaslui a fost amendata cu 20.000 lei, pentru ca nu a nerespectat obligatiile impuse de reglementarile legale in vigoare privind activitatea echipajelor de prim ajutor calificat.

Spitalul Husi a fost amendat cu 25.000 de lei, pentru nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgenta.

Medicul pediatru Floreta Bianu Paraschiv, seful compartimentului Pediatrie, a primit o amenda de 2.000 de lei, tot pentru nerespectarea dispozitiilor privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgenta.

Ababei Gabriela, medicul sef al CPU, a primit o amenda de 1.500 de lei, pentru ca nu a informat in scris conducerea spitalului despre imposibilitatea efectuarii examinarilor minime obligatorii, conform reglementarilor legale in vigoare.

Citeste si: ANCHETA LA SPITALUL DIN HUSI, DUPA DECESUL FETITEI DE 4 ANI

De asemenea, au fost date amenzi de cate 500 de lei pentru responsabilul blocului alimentar si responsabilul spalatoriei spitalului, pentru nerespectarea “precautiunilor universale si a protocoalelor de lucru de catre personalul medical si auxiliar”.

Si directorul medical dr. Wassouf Emada fost amendat cu 1.000 de lei.