Ministerul Sanatatii, ACORD de colaborare cu Sanitas

Ministerul Sanatatii si Federatia sindicale Sanitas au ajuns la un ACORD DE COLABORARE in urma caruia protestele sindicalistilor vor fi SUSPENDATE, informeaza ministerul.

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a avut o intalnire, sambata, cu reprezentantii Biroului Executiv al Federatiei Sanitas.

Citeste si: PESTE 100 DE SINDICALISTI DE LA SANITAS PICHETEAZA SEDIUL MINISTERUL SANATATII

Banicioiu a salutat intelegerea pe care reprezentantii federatiei sindicale au incheiat-o cu Ministerul Finantelor Publice, pentru cresterea salariilor angajatilor de specialitate medico-sanitara din sistemul public de sanatate si ale asistentilor sociali, situate sub plafonul de 1.500 de lei.

Tot sambata, ministrul Sanatatii si reprezentantii Sanitas vor incheia un nou PROTOCOL DE COLABORARE privind celelalte subiecte de interes pentru profesionistii sistemului sanitar: analiza situatiei centrelor de transfuzie sanguina, dar si modificarea legislatiei privind medicina scolara.

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a anuntat, vineri, ca a ajuns la un acord cu reprezentantii Sanitas pentru CRESTEREA cu 10%, in doua etape, a salariilor angajatilor din sistemul public de sanatate si ale asistentilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei.

Citeste si: SINDICALISTII DE LA SANITAS SI MINISTERUL SANATATII VOR CAUTA SOLUTII PENTRU VENITURILE PERSONALULUI MEDICAL

Aceasta majorare se va face in doua etape, dupa cum urmeaza: in prima etapa, incepand cu 1 decembrie 2014, se va acorda o majorare salariala de 5%, iar in a doua etapa, incepand cu 1 martie 2015, se va aplica o noua majorare salariala, cu inca 5%.

Sursa foto: paginafarmacistilor.ro