MINISTERUL SANATATII: Aproape doua MILIOANE de persoane au probleme cu RINICHII

Aproape doua milioane de persoane, de toate varstele, sufera de insuficienta renala, arata ultimele date ale Ministerului Sanatatii. Principalele cauze care au dus la cresterea numarului bolnavilor sunt legate de fumat, obezitate, sedentarism si alimentatia nesanatoasa. 

Comparativ cu 2012, in 2013 numarul pacientilor diagnosticati cu boala cronica de rinichi a crescut cu 10%, sustin medicii.

“Boala cronica de rinichi inseamna o distrugere mai mult sau mai putin lenta, ireversibila a rinichilor care se soldeaza in final cu insuficienta renala si necesita un tratament de substitutie: fie transplant renal, fie hemodialiaza sau dializa de orice fel”, a declarat Cristian Serafinceanu, sef Centru de Hemodializa Institutul C. Paulescu, potrivit realitatea.net. 

Citeste si: “GENA GRASIMII” AR PUTEA AJUTA LA CREAREA UNUI TRATAMENT IMPOTRIVA OBEZITATII

Hipertensiunea si diabetul pot duce la aparitia bolii cronice de rinichi. Costurile pentru tratarea acestor boli sunt foarte mari, iar statul le suporta in totalitate.

Astazi, 370 de milioane de oameni din intreaga lume au diabet zaharat si oricare dintre ei ar putea face boala cronica a rinichiului. Specialistii recomanda miscare, tinerea  sub control a nivelului de zahar din sange, evitarea fumatului si monitorizarea tensiunii arteriale.

Sursa foto: sanatate.bzi.ro