Ministerul Sanatatii cumpara peste 500.000 doze de VACCIN BCG si peste 200.000 doze de VACCIN HEPATITIC B

Ministerul Sanatatii (MS) va achizitiona peste 500.000 de doze de VACCIN BCG si peste 200.000 de doze de VACCIN HEPATITIC B, primele produse urmand sa fie livrate in august, a anuntat institutia.

MS a incheiat toate procedurile necesare achizitionarii centralizate a VACCINURILOR BCG si HEPATITIC B, proceduri demarate inca de la inceputul acestui an, anunta institutia.

In acest context, saptamana viitoare vor fi receptionate primele 110.000 de doze de vaccin BCG, urmand a fi distribute in unitatile din teritoriu. Totodata, pana la sfarsitul lunii august, vor fi receptionate si 50.000 de doze de VACCIN HEPATITIC B, potrivit MS.

Citeste si: ALERTA in SUCEAVA! Focar de HEPATITA in doua comune, 16 copii sunt in spital

In acest an, MS va achizitiona peste 500.000 de doze de VACCIN BCG si peste 200.000 de doze de VACCIN HEPATITIC B.

Potrivit oficialilor MS, dificultatile legate de procesul de achizitionare se datoreaza lipsei de pe piata a VACCINULUI deoarece in prezent exista un numar mic de producatori care mai fabrica aceste produse.

Citeste si: Vaccinul de la Cantacuzino a fost retras. Compensatele mai asteapta

MS a solicitat directiilor de sanatate publica teritoriale identificarea tuturor copiilor nascuti in aceasta perioada si care nu au fost imunizati, in vederea gestionarii corecte pentru recuperare la vaccinare.

Toti copiii nevaccinati vor fi recuperati la vaccinare prin maternitati si cabinetele medicilor de familie, fara afectarea schemei de vaccinare obligatorie, mai spun reprezentantii institutiei.

Sursa foto: curentul.ro