MINISTERUL SANATATII: PARINTII care refuza VACCINAREA copiilor ar putea fi SANCTIONATI. Reactia lui NICOLAE BANICIOIU

PARINTII care refuza VACCINAREA OBLIGATORIE a COPIILOR ar putea fi SANCTIONATI. Cel putin asta prevende cel mai nou proiect al Ministerului Sanatatii. Conform documentului, noua vaccinuri obligatorii trebuie administrate copiilor, informeaza postul B1 TV.

Intrebat daca este de acord cu actuala forma a proiectului, care prevede SANCTIUNI pentru PARINTII care refuza VACCINAREA COPIILOR, ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a declarat ca fiind vorba despre un proiect, acesta poate fi imbunatatit si ca forma actuala este similara celor din alte state europene.

”Am primit proiectul facut de specialisti. Sunt de acord ca trebuie facuta o lege care sa prevada aceste lucruri pentru ca altfel ramane la latitudinea nimanui si se desfasoara haotic. Forma actuala nu este departe de ce exista in alte tari din UE. Nu prevede SANCTIUNI pentru familii, dar fiind un proiect, poate fi imbunatatit, iar eu sunt dispus sa accept toate comentariile pertinente. El va fi dezbatut si in Parlament. Intentia noastra este de a reglementa aceasta situatie, de a nu mai avea discontinuitati in asigurarea cu vaccin. Eu consider necesara adoptarea unui astfel, de proiect, intr-o forma acceptata de Parlament”, a declarat ministrul Sanatatii, pentru Stirile B1 TV.

In ceea ce priveste propunerea ca acei copii care nu au fost vaccinati sa nu fie primiti la scoala, NICOLAE BANICIOIU a afirmat: ”Specialistii spun ca daca exista riscul de a-i imbolnavi pe ceilalti, trebuie luate niste masuri. (…) Fiind la stadiul de proiect, se poate discuta orice fel de propunere. Intentia este de a face ceva similar cu ce este in Europa si de a face ceva functional. Nu vrea nimeni sa incalce niciun drept si nu vrem sa defavorizam pe cineva. Ne gandim la drepturile tuturor, in primul rand, dreptul la sanatate publica”.

”Fac un apel la jurnalisti si la toti sa trateze cu calm aceasta initiativa legislativa, sa aiba incredere in specialisti si in noi, pentru ca vom tine cont de toate parerile”, a mai precizat NICOLAE BANICIOIU.

Totodata, ministrul NICOLAE BANICIOIU a estimat ca acest proiect ar putea fi dezbatut si adoptat pana la finalul acestei sesiuni legislative si ar putea intra in vigoare la sase luni de la promulgarea de catre presedinte.

Sursa foto: gandul