MINISTERUL SANATATII scoate IBUPROFENUL pentru COPII de pe lista medicamentelor COMPENSATE

Reprezentantii MINISTERULUI SANATATII (MS) au decis sa scoata IBUPROFENUL de pe lista MEDICAMENTELOR COMPENSATE. Astfel ca, parintii vor trebui sa scoata din buzunar intre 15 si 20 de lei pe un flacon de produs atitermic

In total, MINISTERUL SANATATII (MS) a decis sa nu mai ofere bani pentru 21 de substante care erau gratuite. IBUPROFENUL si paracetamolul sunt cele doua medicamente care pot reduce febra la copiii pana in trei luni. Dintre acestea, primul se afla pe lista medicamentelor decontate de stat. Insa situatia s-ar putea schimba, dupa ce reprezentantii MINISTERULUI SANATATII au anuntat ca vor scoate si acest medicament de pe lista GRATUITATILOR. Vestea nu a fost deloc pe placul parintilor.

CITESTE SI: MARIUS SAVU: MOLECULELE care nu si-au dovedit eficienta vor fi SCOASE de pe lista de MEDICAMENTE COMPENSATE 

Noua schimbare vine dupa ce sapte ani de zile, lista MEDICAMENTELOR COMPENSATE a ramas la fel. La sfarsitul anului trecut, autoritatile au adaugat sapte medicamente compensate, iar in octombrie, inca 23. 

Dupa ce au trecut si alegerile prezidentiale, reprezentantii MINISTERULUI SANATATII au decis ca vor trebui scoase 21 de produse de pe lista medicamentelor gratuite, printre acestea se numara si IBUPROFENUL pentru COPII. 

CITESTE SI: Ce planuri are MINISTERUL SANATATII pentru anul 2015 

Sursa foto: gandul.info