Ministerul Transporturilor a reziliat contractul cu constructorul AUTOSTRAZII SIBIU-ORASTIE

DAN COSTESCU, MINISTRUL TRANSPORTURILOR, a anuntat astazi ca a fost REZILIAT CONTRACTUL semnat cu Salini Impregilo, constructorul lotului III CUNTA-SALISTE al AUTOSTRAZII SIBIU-ORASTIE, acolo unde terasamentul a fost demolat din cauza problemelor cauzate de lucrarile prost efectuate.

Ministrul Transporturilor a declarat intr-o conferinta de presa ca spera ca circulatia pe Autostrada Sibiu-Orastie sa fie reluata in luna septembrie a acestui an, dupa o noua licitatie de selectie a unui nou constructor. Potrivit legii, constructorul Salini Impregilo nu va mai putea participa la nicio licitatie de constructie timp de doi ani.  

Dan Costescu a atras atentia constructorilor ca Ministerul manifesta toleranta zero pentru cei care incearca sa risipeasca resursele statului.    

„Am primit analizele si expertizele, ele arata in principiu acelasi lucru: materialele de constructie nu sunt in conformitate cu caietul de sarcini, lucrarile nu sunt corespunzatoare, proiectul nu a fost respectat. Am solicitat conducerii CNADNR sa examineze solutiile. Compania a anuntat rezilierea contractului cu actualul constructor, se va demara o cerere de oferta pentru selectarea unui nou constructor care sa remedieze deficientele. Termenul este august, in septembrie practic se va putea relua traficul pe autostrada. In paralel, CNADNR va mai incepe o serie de licitatii separate: expertiza pe restul pana la 22 de kilometri, lucrarile din afara carosabilulului – amenajarea taluzului, spatiile de servicii“, a spus ministrul.  

Dan Costescu a precizat ca vor fi executate scrisorile de garantie pentru acoperirea costurilor. Diferenta va fi obtinuta prin instanta.   Contractul pentru lotul III al autostrazii Sibiu-Orastie a fost semnat in mai 2011, avand o valoare de 182,9 milioane de euro. O portiune de 200 de metri din autostrada, aflata in zona kilometrului 60, a fost demolata si urma sa fie refacuta complet pe cheltuiala antreprenorului. CNADNR anuntase initial ca problemele vor fi remediate pana in luna decembrie, dar termenul a fost mutat pana in luna iunie 2016.  

CITESTE SI: AUTOSTRADA SIBIU-ORASTIE: RAPORTUL care ii ingroapa pe VICTOR PONTA si IOAN RUS

Sursa foto: radiocraiova