MINISTERUL TRANSPORTURILOR: NEGOCIERILE cu reprezentantii ROMATSA se reiau saptamana viitoare

O noua intalnire intre reprezentantii ROMATSA si conducerea MINISTERULUI TRANSPORTURILOR (MT) va avea loc saptamana viitoare, in conditiile in care nu au fost gasite solutii la toate REVENDICARILOR CONTROLORILOR de TRAFIC in ultima runda de NEGOCIERI desfasurata, marti, la sediul ministerului de resort.

Marti, 21 iulie 2015, la sediul MINISTERULUI TRANSPORTURILOR (MT), a avut loc o noua RUNDE de NEGOCIEIRI intre sindicatul si patronatul din cadrul ROMATSA, intalnire mediata de IULIAN MATACHE, ministrul Transporturilor, in cadrul careia au fost discutate punctele de pe lista de revendicari inaintate de sindicat.

CITESTE SI: Sindicalistii de la ROMATSA ameninta cu GREVA GENERALA si cer DEMISIA conducerii 

Potrivit unui comunicat al MT remis presei, in urma discutiilor, s-a ajuns la puncte de vedere comune asupra unora dintre REVENDICARI, insa asupra celorlalte s-a decis realizarea unor analize suplimentare. De asemenea, s-a stabilit continuarea discutiilor intre echipele de negociere la sediul ROMATSA, urmand ca in cursul saptamanii viitoare sa aiba loc o noua intalnire la sediul MINISTERULUI TRANSPORTURILOR.

Sindicalistii de la ROMATSA ameninta cu GREVA GENERALA si solicita demisia sau demiterea conducerii actuale a regiei, afirmand ca aceasta doreste distrugerea institutiei si interzicerea dreptului legal la greva pe care il au controlorii de trafic aerian. Potrivit liderului Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian (ATCOR), Gabriel Tudorache, la prima intalnire dintre patronat si sindicate mediata de reprezentantii ministerului de resort, s-au discutat toate cele 14 revendicari ale sindicalistilor, patru puncte fiind, in principiu, aproape de rezolvare.

“La prima runda de NEGOCIERI, am discutat toate cele 14 puncte. Am plecat acasa cu un gentleman agreement ca in principiu patru puncte pana a doua zi vor fi rezolvate — ne-am dat si noi acordul si patronatul — urmand ca, primind documentele pe care nu ni le-a dat niciodata (patronatul — n.r.) sa pregatim materialele pentru intalnirea de astazi (marti, 21 iulie n.r.) pe urmatoarele 8 puncte. Insa, ne-am blocat TOTAL. Pe acei generali nu ii intereseaza nimic. Nu am reusit sa facem nimic pentru ca dansii se cred intr-o unitate militara: sunt generali si secretizeaza documentele. Au secretizat statul de functii si nu vor sa ni-l puna la dispozitie decat ca document secret. Dansii traiesc in armata, chiar daca sunt pensionari fosti militari. Nu vor sa ne dea acest document decat in conditiile lor. Am vorbit la telefon cu domnul ministru, i-am explicat despre ce este vorba. Din punctul nostru de vedere este exclus, in acest moment, sa continuam asa. Nu exista nicio posibilitate, in opinia noastra, sa mergem mai departe, impreuna, pe acest drum cu acesti domni generali. Cerem demilitarizarea ROMATSA, nu se mai poate continua in actualele conditii. Cerem demisia sau demiterea actualei conduceri a ROMATSA!”, a declarat, marti, pentru Agerpres, Gabriel Tudorache.

CITESTE SI: GREVA ROMATSA: PRESEDINTELE CA, MARCEL PARVU, SI-A DAT DEMISIA. UPDATE

Liderul sindical afirma ca actuala CONDUCERE, in loc sa incerce sa stinga conflictul vor sa distruga regia. CONTROLORII de TRAFIC  aerian au intrat, miercurea trecuta, in GREVA de AVERTISMENT,  timp de doua ore, intre 11,00 si 13,00, cauzele fiind neincheierea Contractului Colectiv de MUNCA, dar si nerezolvarea celor 14 revendicari ale sindicatelor. Acestea vizeaza protectia salariatilor, siguranta traficului aerian, dar si drepturile sindicale, cea mai importanta fiind cea legata de varsta pensionarii.

Sursa foto: realitatea