MINISTERUL TRANSPORTURILOR: TAROM va opera pe aeroportul Suceava din 12 noiembrie

Ministrul Transporturilor, IULIAN MATACHE, a declarat ca prima cursa Tarom pe ruta Bucuresti-Suceava va avea loc pe 12 noiembrie, dupa terminarea lucrarilor de modernizare a aeroportului Suceava.

MATACHE a vizitat sambata Aeroportul Suceava pentru a vedea in ce stadiu se afla lucrarile de modernizare, declarandu-se mulțumit. El a declarat ca ROMATSA mai are de montat echipamentele necesare, ceea ce se va realiza in perioada urmatoare, urmand ca sistemul ILS sa fie montat in urmatoarele doua luni.

Totodata, el a precizat ca este normal ca Tarom sa vina la aeoport si sa redeschida traficul aerian. Ministrul a subliniat potentialul de atragere a pasagerilor din judetele din apropiere si din Ucraina. 

CITESTE SI: AMENZI pentru sute de TAXIMETRISTI din zona AEROPORTURILOR

“Pe urma, vom avea curse regulate intre Bucuresti si Suceava”, a spus ministrul.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a spus ca aeroportul Suceava va fi redeschis in 25 octombrie, urmand ca pe 27 octombrie sa aterizeze prima cursa privata.

Lucrarile de modernizare de la Aeroportul Suceava se ridica la 105 milioane lei, fiind realizate prin trei proiecte. Unul s-a facut cu ajutorul ROMATSA, unul a vizta modernizarea pistei si a sistemului de balizaj, fiind finanțat de Uniunea Europeana si altul de modernizare a aerogarii, cu fonduri de la CJ Suceava.

Sursa foto: radioiasi