Ministri de Externe din Romania si Georgia au semnat un program de colaborare multisectoriala

Ministrii de Externe roman si georgian, Bogdan Aurescu si Tamar Beruchashvili, au semnat, vineri, la Palatul Victoria, in prezenta premierilor celor doua state,Victor Ponta si Irakli Garibashvili, un program de colaborare intre Romania si Georgia in domeniile culturii, educatiei si stiintei, mass-media, tineret si sport, informeaza Agerpres.

Premierul gerorgian a afirmat ca il bucura faptul ca se afla in aceasta perioada in Romania si a recunoscut sprijinul pe care tara noastra il ofera Georgiei in procesul de aderare la Uniunea Europeana si Alianta Nord Atlantica (NATO). Irakli Garibashvili a tinut sa-i multumeasca omologului sau roman pentru contributia personala adusa la sprijinirea Georgiei in demersurile sale europene si nord-atlantice.

Premierul Victor Ponta a salutat vizita lui Garibashvili la Bucuresti si l-a felicitat pentru vizita efectuata la Bruxelles. 

La finalul semnarii documentului, cei doi premieri au purtat o convorbire oficiala în plenul celor doua delegatii, urmand ca cei doi sa sustina declaratii de presa comune.

In cadrul vizitei pe care o efectueaza la Bucuresti, premierul georgian are programate, in cursul zilei de vineri, intrevederi cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu si Valeriu Zgonea.

Sursa foto www.agerpres.ro