Ministrii Corlatean si Cazanciuc, reprezentantii Guvernului la discutiile despre pactul de coabitare

Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe si Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, sunt cei doi membri ai Guvernului desemnati de premierul Victor Ponta de a se aseza la masa discutiilor despre pactul de coabitare, despre care primul-ministru a spus ca nu doreste sa fie denuntat.

“Mi-a transmis astazi oficial ca vrea sa discute despre probleme de politica externa si justitie, motiv pentru care, foarte politicos, i-am desemnat pe cei doi ministri care se vor intalni cu doi consilieri ai presedintelui”, a spus Ponta, luni seara, la Antena 3.

“Acordul de colaborare institutional cu premierul, personal, am constatat ca a fost incalcat consistent in domenii precum politica externa, stat de drept, independenta justitiei. Din acest motiv, am decis ca inainte de orice masura, sa declansez mecanismul de consultare, prevazut in punctul sapte al acordului, maine, discutii la nivel tehnic pentru o analiza pe punctele enuntate”, a spus presedintele, luni, in cadrul unei conferinte de presa la Palatul Cotroceni.

 Sursa foto: epochtimes-romania.com