MINISTRII noi din GUVERNUL PONTA IV, audiati de COMISIILE din PARLAMENT. ADRIAN ANGHEL, aviz nefavorabil

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatiilor si Senatul au decis, luni, ca la ora 12.00 sa inceapa AUDIEREA, in comisiile parlamentare, a NOILOR MINISTRI propusi, iar la ora 18.00 sa aiba loc SEDINTA COMUNA pentru votarea noului Guvern IV.

UPDATE 19:10: Sedinta de plen a celor doua Camere ale Parlamentului pentru investirea noului cabinet condus de Victor Ponta, in urma iesirii UDMR de la guvernare, a inceput cu o intarziere de o ora, urmand ca premierul sa prezinte noua structura guvernamentala.

Reuniunea in plen a Camerei Deputatilor si Senatului a inceput cu o intarziere de mai mult de o ora, dupa ce in comisiile parlamentare s-a prelungit audierea ministrului propus pentru relația cu romanii de pretutindeni, Angel Tilvar, dupa ce prima propunere pentru acest portofoliu, Adrian Anghel, a fost respins in comisiile de specialitate.

UPDATE 16.00: ADRIAN ANGHEL, politicianul care a fost sef la MTV a primit AVIZ NEFAVORABIL din partea comisiei de specialitate. Acesta este primul dintre cei 9 ministrii noi propusi in Guvernul PONTA IV care primeste aviz nefavorabil.

UPDATE 15.05: Comisiile de invatamant ale Camerei Deputatilor si Senatului l-au avizat favorabil, luni, pe SORIN CIMPEANU, propus pentru portofoliul Educatiei si Cercetarii in noul Cabinet Ponta.

UPDATE 14.40: SORIN MIHAI GRINDEANU  a primit AVIZ FAVORABIL din partea comisiei de specialitate. Votul 23 pentru, 3 impotriva.

UPDATE 14.18: DARIUS VALCOV a primit aviz favorabil pentru postul de ministru de FINANTE. Votul 18 pentru, 10 impotriva.

UPDATE 14.00: ANDREI GEREA a primit AVIZ FAVORABIL din partea comisiei de specialitate. Votul: 44 pentru, 7 impotriva.

UPDATE 13.45: GRATIELA GAVRILESCU a primit AVIZ FAVORABIL si va ocupa portofoliul MEDIULUI, APELOR si PADURILOR. Votul are urmatoarele cifre: 17 pentru, 7 impotriva si 2 abtineri.  “A venit vremea la ‘ITRSV’-uri (Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare) pentru reformare, reorganizare. Strategia de dezvoltare pana la 2050 este reformarea din temelii al ITRSV, pentru reducerea taierilor necontrolate. Trebuie facuta o separare intre control si implementare”, a declarat GRATIELA GAVRILESCU. Deputatul a mai spus ca isi mai doreste “declansarea unei campanii de impadurire de mare amploare”, precum si “introducerea in regim silvic a 400.000 ha de paduri neadministrate care sunt in posesia persoanelor fizice”, a mai spus GAVRILESCU.

UPDATE 13.14:  Comisiile parlamentare de specialitate au acordat, luni, cu 21 de voturi pentru și 7 impotriva, aviz favorabil pentru LIVIU MARIAN POP, propus pentru portofoliul dialogului social in noul Cabinet Ponta IV.

UPDATE 13.11: IONUT VULPESCU, propus pentru MINISTERUL CULTURII, a primit aviz FAVORABIL in urma audierilor din comisiile parlamentare. Votul a fost de 19 la 7.

UPDATE 12.49: Ministrul propus de PSD pentru Economie si Turism, MIHAI TUDOSE, a primit aviz FAVORABIL in urma audierilor din comisiile comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Avizul favorabil a fost acordat cu 37 voturi “pentru” si sapte “impotriva”.

In cadrul audierilor, lui Tudose i s-a cerut sa vina mai des in Parlament si sa nu procedeze ca fostul ministru al Economiei, Constantin Nita, care refuza sa se prezinte in fata Parlamentului. MIHAI TUDOSE le-a promis parlamentarilor ca vor discuta si vor avea o zi pe saptamana in care se vor intalni cel putin doua ore pentru discutii. De asemenea, MIHAI TUDOSE a afirmat ca una dintre prioritatile sale din perioada mandatului sau este restructutarea industriei de aparare. Totodata, el a spus ca vrea sa realizeze o harta a resurselor umane.

“Astazi incep AUDIERILE din comisii a NOILOR MINISTRI, iar la ora 18.00 are loc plenul reunite cu prezentarea Guvernului”, a anuntat secretarul Camerei, deputatul NICOLAE MIRCOVICI.

CITESTE SI: Cine sunt NUMELE NOI din GUVERNUL PONTA 4. GALERIE FOTO 

MIRCOVICI a precizat ca luni de la ora 16.00 pana la 18.00 are loc si sedinta Camerei Deputatilor.

Sursa foto: jurnalul.ro