MINISTRII propusi in GUVERNUL TUDOSE, audiati de COMISIILE PARLAMENTARE de SPECIALITATE

Ministrii desemnati sa faca parte din Guvernul Mihai Tudose sunt audiati joi in comisiile parlamentare de specialitate. de specialitate. Fiecare ministru va avea la dispozitie 30 de minute pentru prezentarea programului sau si pentru intrebari. Camera Deputatilor si Senatul se reunesc in sedinta comuna joi, de la ora 15.00, pentru dezbaterea programului de guvernare si votarea noului cabinet.

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE ALE AUDIERILOR:

Mihai Fifor, propus ministru al economiei, audiat de comisiile parlamentare.

Comisiile reunite pentru afaceri europene din Camera Deputatilor si Senat au avizat-o, joi, pe Rovana Plumb pentru functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene. Aceasta a obtinut 15 voturi pentru, 8 impotriva si nicio abtinere, informeaza Agerpres.

Victor Negrescu avizat cu 16 “pentru” si niciunul impotriva. Ponta, presedintele comisiei, a facut o gluma dupa ce s-au numarat voturile: “Cu unanimitate ca la CEx-ul PSD”, informeaza Hotnews.ro.

Teodor Melescanu, propus pentru functia de ministru al Afacerilor Externe, a primit joi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politica externa si pentru romanii de pretutindeni din Senat si Camera Deputatilor, intrunind 21 de voturi “pentru”, 17 “impotriva” si o abtinere. El a explicat parlamentarilor ce il califica pentru acest post “faptul ca e calificat in domeniu”, iar evaluarea PSD, in care are doar cateva masuri realizate, nu era o evaluare care se concentra pe masuri specifice, ci pe “actiuni strategice”, care au fost si vor fi urmate, transmite News.ro.

Deputatul minoritatii germane nu va vota pentru noul Guvern. 

Toma Petcu a primit aviz favorabil pentru functia de ministru al Energiei. 36 voturi “pentru”, 16 “impotriva”.

Andreea Pastirnac, propusa pentru functia de ministru pentru Romanii de Pretutindeni, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politica externa si pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii din Senat si Camera Deputatilor, intrunind 24 de voturi “pentru” si 13 “impotriva”, informeaza Agerpres.

Partidul Miscarea Populara (PMP) se va retrage de la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului ale candidatilor propusi la functia de membri ai Guvernului, a anuntat, joi, Constantin Codreanu, presedintele Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii din Camera Deputatilor, transmite Agerpres. “Este o decizie generala a noastra, a Partidului Miscarea Populara, de a ne retrage de la aceste audieri, ca semn de protest”, a spus Codreanu.

Ilan Laufer (33 ani), ministrul propus pentru mediul de afaceri, a primit aviz pozitiv de catre comisiile de specialitate din Parlament. Ilan Laufer, secretar de stat in Ministerul Mediului de Afaceri, in timpul guvernarii Grindeanu, este cunoscut mai ales pentru aparitiile in revistele mondene, in tot felul de ipostaze provocatoare.

 Adrian Tutuianu, ministrul propus al apararii, a primit aviz pozitiv in partea comisiilor de specialitate din Parlament.

Liviu Pop a primit avizul pozitiv din partea comisiilor de invatamant a camerelor reunite din Parlament cu 19 voturi “pentru” si 11 “impotriva”. 

Ministrul desemnat pentru Mediu, Gratiela Leocadia Gavrilescu, a primit aviz favorabil de la Comisiile reunite pentru Mediu si echilibru ecologic de la Senat si Camera Deputatilor. 

Senatorul Lucian Romascanu a primit aviz favorabil din partea comisiilor de cultura din parlament pentru a ocupa functia de ministru al Culturii, fiind inregistrate 17 voturi pentru, trei impotriva (parlamentari PNL) si trei abtineri (parlamentari USR). 

Sevil Shhaideh, ministrul desemnat al Dezvoltarii, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate de la Camera Deputatilor si Senat. Ministrul a facut un scurt bilant a ceea ce a facut in primele 6 luni de mandat si a raspuns intrebarilor deputatilor din comisiile reunite.

Lucian Puiu Georgescu, avizat pentru functia de ministru al Cercetarii si Inovarii. Mircea Titus Dobre, a primit si el unda verde pentru Ministerul Turismului.

Unda verde pentru Florian Bodog, propus pentru functia de ministru al Sanatatii. 

Tudorel Toader, avizat din nou ministru al Justitiei. Ministrul a primit un aviz favorabil din partea parlamentarilor din comisiile juridice, cu 53 voturi “pentru”, 28 impotriva si 2 abtineri.

Petrea Daea a primit marti aviz pozitiv din partea comisiilor reunite pentru Agricultura din Parlament cu 19 voturi “pentru”, cinci “impotriva” si trei abtineri. 

Sursa foto: realitatea