Ministrul ADRIAN CURAJ: Ancheta de la colegiul TUDOR VIANU va fi finalizata dupa VACANTA

Controlul la Colegiul “TUDOR VIANU” se va incheia dupa ce vor reveni elevii la scoala, a anuntat ministrul educatiei ADRIAN CURAJ. Acesta a mai afimat ca a decis sa fie facut un control la TUDOR VIANU pentru a rezolva o situatie care ar putea tine de afectarea elevilor

“Am luat in primul rand in calcul ca trebuie sa rezolvam o situatie care ar putea sa tina de afectarea elevilor, deci ceva care se leaga de o situatie neprevazuta in legatura cu elevii nostri. Pe de alta parte, eu admir Liceul TUDOR VIANU si consider ca este unul dintre liceele de referinta in Romania. Am trimis acest control tocmai pentru a fi sigur ca nu este ceva care afecteaza atat liceul, cat si cadrele didactice. Deci, elevul in primul rand, cadrele didactice si liceul, iar eu consider ca acest control trebuie si se va incheia atunci cand vor veni si elevii inapoi la scoala. Nu poti sa faci un control ascultand numai o parte”, a spus ADRIAN CURAJ.

CITESTE SI: PROTEST LA LICEUL TUDOR VIANU: ELEVII II IAU APARAREA PROFESORULUI ACUZAT CA A UMILIT UN ELEV

MINISTERUL EDUCATIEI a inceput luni ANCHETA la Colegiul National de Informatica “TUDOR VIANU” din Bucuresti, dupa ce un elev ar fi obtinut un punct in plus la media la matematica tarandu-se in genunchi pana la catedra. Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat luni pentru Mediafax ca “nu cred ca este bine ca situatii de genul acesta, neclare, sa duca la asa abordari dure fata de liceu, abordari dure fata de profesor, abordari dure fata de elev, pentru ca e un lant intreg”.

ADRIAN CURAJ a amintit ca a trimis un control la Colegiul TUDOR VIANU. “Deci, asteptam, pentru ca sunt mai multe variante, vedem ce va constata Inspectoratul Scolar General, ce va constata controlul pe care l-am trimis. Sunt convins ca nu vom putea avea un raspuns imediat, pentru ca elevii sunt in vacanta. Trebuie sa avem rabdare ca lucrurile sa se clarifice foarte bine pentru ca prestigiul se castiga greu si se pierde foarte usor”, a continuat ministrul, pentru Mediafax.

 “Situatia aceasta imi spune ca avem neaparat nevoie sa ne uitam atent la un ghid de etica in scolile din Romania. Nu-mi place sa-i spun un regulament, dar un ghid general de etica, care sa puna in ansamblu lucrurile acolo si sa ridice toate subiectele posibile: elevul, parintele, profesorul si institutia”, este de parere ADRIAN CURAJ.

Sursa foto: jurnalul